Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"Esnafımız Türkiye'nin bel kemiğidir. Esnafı ayakta tutamazsak, bunun çarpan etkisiyle Türkiye'nin yarısını başka mecralara sürüklemiş oluruz"

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, esnafın Türkiye'nin bel kemiğini oluşturduğunu belirterek, "Esnafı ayakta tutamazsak, bunun çarpan etkisiyle Türkiye'nin yarısını başka mecralara sürüklemiş oluruz" ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tüfenkci, tebrik ziyaretine gelen Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası heyeti ile Bakanlık Sosyal Tesisleri'nde görüştü.

Tüfenkci, esnaf ve sanatkarları destekleme noktasında birçok projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti.

Esnafa yönelik kredi kolaylığına değinen Tüfenkci, 150 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanından yararlanmak üzere yapılan başvuruların, istenilen seviyeye ulaşmadığına dikkati çekti.

Küçük ve orta ölçekli esnafa yönelik maliyetleri düşürecek çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Tüfenkci, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Esnafımız Türkiye'nin bel kemiğidir. Bu esnafı ayakta tutamazsak, inanın bunun çarpan etkisiyle Türkiye'nin yarısını başka mecralara sürüklemiş oluruz. Bu esnafımız küçücük terzi dükkanlarında, bakkal dükkanlarında gece gündüz gayret göstererek Türkiye'ye insan gücü yetiştiriyor. Biz o esnafı desteklemezsek Türkiye'nin bir anlamıyla geleceğiyle ilgili tasarruflarda çok aydınlık bir pencere açmamış oluruz."

Malatya'daki organize sanayinin kamulaştırma sorununun ilk Bakanlar Kurulu toplantısında çözüldüğünü belirten Tüfenkci, yeni yıla girmeden önce yaklaşık 60 milyon liralık kaynağın Malatya'ya aktarılacağını bildirdi.

Tüfenkci, Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünün projesinin genişletilmesi için talimat verdiklerini, bunun en kısa zamanda tamamlanacağını kaydetti.

Heyette, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken de yer aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı