Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"Allah'a hamdolsun milletimiz nasıl 15 Temmuz'da demokrasiye sahip çıktıysa 16 Temmuz'da da ekonomiye sahip çıktı"- "2016 yılı Türkiye için zor bir yıldı ve bu zor yıla rağmen hükümet olarak aldığımız tedbirler, verdiğimiz teşviklerle Türkiye'yi 2,9 büyüt

BİLECİK (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Allah'a hamdolsun milletimiz nasıl 15 Temmuz'da demokrasiye sahip çıktıysa 16 Temmuz'da da ekonomiye sahip çıktı." dedi.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasının yeni hizmet binasının açılışını yapan Bakan Tüfenkci, daha sonra odanın bir otelde gerçekleştirdiği "Bölge Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni''ne katıldı.

Tüfenkci, törende yaptığı konuşmada, ilçede yapımı devam eden lojistik merkezin tamamlandığında sanayicilerin hizmetine sunulmak üzere gümrük müdürlüğünün açılacağını söyledi.

Bakan Tüfenkci, tamamlandığında merkezin içinde konteyner yükleme, boşaltma ve stok alanları, gümrük sahaları, müşteri ofisleri, otopark, tır parkı, tren teşkil kabul ve sevk yolları, bankalar, restoranlar, oteller, bakım onarım ve yıkama tesisleri, akaryakıt istasyonları ve antrepoların yer alacağını anlattı.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasının yeni binasıyla ilçede iş dünyasına daha iyi hizmet vereceğini dile getiren Tüfenkci, "500 milyar ihracat hedefine yaklaşmak için sizin başarınız, gayretleriniz çok önemli." dedi.

Tüfenkci, dünya ekonomisinin 2009 yılından bu yana ticari bir daralmaya gittiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"2013'ten beri yaşadıklarımızı hatırlarsanız, Türkiye'nin ekonomisine birçok operasyonlar yapıldı. Bunun faturasını bizler, sizler ödedik. En son 15 Temmuz hain darbe girişiminde hainler, genç, yaşlı, çocuk demeden bombaları bu milletin üzerine attılar. Allah'a hamdolsun milletimiz nasıl 15 Temmuz'da demokrasiye sahip çıktıysa 16 Temmuz'da da ekonomiye sahip çıktı. 2016 yılı Türkiye için zor bir yıldı ve bu zor yıla rağmen hükümet olarak aldığımız tedbirler, verdiğimiz teşviklerle Türkiye'yi 2,9 büyütmüş olduk. Bu rakam bizim için yeterli değil ama göreceksiniz sizlerin ve bizlerin gayretli çalışmasıyla üçüncü, dördüncü çeyrekte de büyüyeceğiz. 2017 yılında teşvik oranını 3 katına çıkarttık. Hem ihracatımızın arttığını, hem büyüme oranlarının arttığını görüyoruz."

Bakan Tüfenkci, ödül alan iş adamlarını da tebrik etti.

- Hisarcıklıoğlu'nun konuşması

Törene katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Bozüyük'ün kendileri için önemli olduğunu belirterek, burasının ilçe gibi görünse de pek çok ilin önünde olduğunu söyledi.

Bozüyük'ün Türkiye'nin en gelişmiş ilçelerinden biri olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, "Eğitim seviyesinde, sanayide, üretimde hep yukarılarda. Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasına Bozüyük’ten 2 kuruluş girdi. Onları da tebrik ediyorum." dedi.

Hisarcıklıoğlu, Bozüyük’te her firmanın bir yıldız olduğunu da belirterek, "Sizler her biriniz bu ödülleri fazlasıyla hak ediyorsunuz. Hamaset olsun diye söylemiyorum. Dünyada bu kadar sıkıntı varken, hem ayakta kalıp hem de böyle dereceye girmek her babayiğidin harcı değil." diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren kuruluşlara ödülleri verildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :