Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"Hizmetlerimizi sadece bugünün değil, yarının Türkiye'sine de çözümler üretecek biçimde planlıyoruz"- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:"Sosyal devlet anlayışını biz her alanda eğitimden sağlığa, sosyal yardımlara, sosyal güvenliğe, sosyal hizmetlere

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Hizmetlerimizi sadece bugünün değil, yarının Türkiye'sine de çözümler üretecek biçimde planlıyoruz." dedi.

Tüfenkci, Battalgazi Belediyesi tarafından yaptırılacak "Battalgazi Sosyal Yaşam Merkezi"nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, terörle mücadele şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Merkezin bölge halkının bütün sportif faaliyetlerini yapabileceği bir mekan olacağını ifade eden Tüfenkci, belediyenin kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli demeden toplumun her kesimine ulaşmak, vatandaşların refah ve huzur içerisinde yaşamalarına imkan tanıyacak alanlar oluşturmak için çok çalıştığını söyledi.

Tüfenkci, yerel yönetim anlayışını temelden değiştiren sosyal belediyeciliğin, insanları mutluluk ve refahı esas alan hizmetlerle buluşturduğuna dikkati çekerek, insana hizmetin topluma hizmet olduğunu ve bunun temel hedefleri olduğunu dile getirdi.

Köprülerin, binaların, parkların hepsinin insana hizmet için yapıldığına dikkati çeken Bakan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Geçmiş dönemlerde halka yönelik sosyal hizmetler yapılmasa da olur diye düşünüldüğü için bu yöndeki hizmetler ihmal edilmiş olabilir. Bugün insanı temel alan anlayışla sunduğumuz hizmetler; sosyal ve toplumsal planda geliştirdiğimiz açılım ve atılımların da temel yapısını oluşturmaktadır. AK Parti gerçekten yerel yönetimlerde bir marka oldu ve belediyelerimiz bu anlamıyla da hem genel merkezimiz hem hükümetimiz tarafında da insana hizmet ve dokunma noktaları olarak görülüyor. Bu anlamıyla da her biri ayrı ayrı destekleniyor. Hizmetlerimizi sadece bugünün değil, yarının Türkiye'sine de çözümler üretecek biçimde planlıyoruz. Hükümet olarak sosyal hizmet politikalarımızı toplumun her kesiminin beklentilerini karşılamak üzere ve dünyadaki gelişmelere uygun olarak insanı ve insan haklarını temel alan bir anlayışla sürdürmekteyiz. Bunun yanı sıra sadece ulaşana değil, tüm ihtiyaç sahiplerine hizmeti öngören bir yaklaşımla çalışmaktayız. Bu yaklaşımla hizmet üreten belediyelerimize tekrar teşekkür ediyorum."

- "2001 yılına kadar sosyal devlet yazılı metinde kalmıştı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise AK Partili belediyelerin çok önemli hizmetler sunduğunu belirtti.

Türkiye'de yerel yönetim anlayışının AK Parti ile değiştiğini anlatan Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde başlayan değişim ve dönüşümün 81 ile AK Partili belediyeler tarafından hissettirildiğini vurguladı.

Çalık, Türkiye Cumhuriyeti devletinin sosyal, demokratik bir hukuk devleti olduğunu ifade ederek, "Biz özellikle bütün kavramların altının doldurulması gerektiğini düşünüyor ve sosyal devlet anlayışının da inşa edilmesi gerektiği kanaatini ifade ediyoruz. Sosyal devlet sadece devletin sosyal olmasıyla alakalı değildir. 2001 yılına kadar sosyal devlet sadece yazılı metinlerde kalmıştır. Sosyal devlet anlayışını biz her alanda eğitimden sağlığa, sosyal yardımlara, sosyal güvenliğe, sosyal hizmetlere ve yerel yönetimlere kadar çok net hissettirdik." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Bakan Bülent Tüfenkci, Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Müftüsü Ümit Çimen'in duasının ardından merkezin temelini attı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :