Gümrük Ve Ticaret Bakanı Canikli Giresun'da:

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Canikli Giresun'da:

"(İç güvenlik paketi) Düzenlemeyle sokakları terörize eden, vatandaşlarımızın güvenliğini ortadan kaldırmaya çalışan insanlara karşı demokratik ve hukuk kuralları çerçevesinde müdahale imkanı sağlayacak yetki verildi"

GİRESUN (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, iç güvenlik paketine ilişkin, "Düzenlemeyle sokakları terörize eden, vatandaşlarımızın güvenliğini ortadan kaldırmaya çalışan insanlara karşı demokratik ve hukuk kuralları çerçevesinde müdahale imkanı sağlayacak yetki verildi" dedi.

Çeşitli açılış programlarına katılmak üzere Giresun'a gelen Bakan Canikli, Görele ilçesinde Gençlik Merkezi inşaatının temel atma töreni ve ardından Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'nin açılışına katıldı.

Bakan Canikli, burada yaptığı konuşmada, yeni yatırımların Giresun'a, bölgeye ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Giresun ve ilçelerine yapılan yatırımlara değinen Canikli, gençlerin kapalı yüzme havuzu istediğini ve günümüzde taleplerin değişim gösterdiğini belirterek, "Artık talepler değişti, beklentiler yükseldi. Bu da son derece doğaldır. Evet gençler; sözü veriyorum, inşallah Görele'ye kapalı yüzme havuzunu kavuşturacağız" diye konuştu.

Görele ilçesine 125 yataklı yeni bir hastanenin temelinin, çok kısa süre içerisinde atılacağını aktaran Canikli, ilçeye yeni imam hatip ortaokulu ve lisesi kazandırılacağını, açılışının ise mayıs içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi. 

Canikli, yeni dönem için Giresun'u dört milletvekiliyle çok daha güçlü şekilde Ankara'da temsil etmek istediklerini vurgulayarak, aday olup olmamasının önem arz etmediğini ve tek amacının Giresun'a hizmet olduğunu kaydetti.

-İç güvenlik paketi

Canikli, emniyet güçlerine, yanlışlarla mücadele edebilmesi için gerekli donanım, imkan, güç ve yetkinin verilmesi gerektiğine işaret ederek, "En son Meclis kapanmadan önce çıkardığımız önemli düzenlemelerden biri de güvenlik paketi olarak bilinen ve bütün emniyet mensuplarımıza asayişin sağlanması noktasında ihtiyacı olan o yetkiyi veren düzenlemedir. Bu da hamdolsun başarılı şekilde yasalaştırıldı, Cumhurbaşkanımız tarafından onaylandı ve yürürlüğe giriyor" ifadesini kullandı.

 Düzenlemenin çok büyük direnç ve karşı çıkmalara rağmen yasalaştığını anlatan Canikli, şöyle konuştu:

"Düzenlemeyle sokakları terörize eden, vatandaşlarımızın güvenliğini ortadan kaldırmaya çalışan insanlara karşı demokratik ve hukuk kuralları çerçevesinde müdahale imkanı sağlayacak yetki verildi. Bir molotofu düşünün, bir silah, tabanca, tüfek kadar öldürücü olabiliyor ama bu masum bir gösteri aracı olarak kabul edilmeye ve o şekilde gösterilmeye çalışılıyor. Böyle bir şey olabilir mi? İnsanların canına kasteden, güvenliğini ortadan kaldıran, sokakları terörize eden ve etme imkanı olan bir aleti, bir aracı siz masumane gösteremezsiniz. Nasıl bir etkiye sahipse o şekilde muamele etmek durumundayız. O bir silahtır. Daha önce onlarca öldürme olayında molotof kokteyli kullanıldı."

Konuşmanın ardından Canikli ve beraberindeki heyet, Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'nin açılış kurdelesini kesti.

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Canikli Giresun'da:

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Canikli Giresun'da:

Kaynak:Haber Kaynağı