Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Çankırı'da:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Çankırı'da:

"Etrafımızdaki bütün sıcaklığa, çalkantıya, ateşe, istikrarsızlığa rağmen Türkiye barış adası gibi yatırım çekmeye devam ediyor. Bölge olarak baktığımızda Türkiye cazibe merkezi"

ÇANKIRI (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Etrafımızdaki bütün sıcaklığa, çalkantıya, ateşe, istikrarsızlığa rağmen Türkiye barış adası gibi yatırım çekmeye devam ediyor. Bölge olarak baktığımızda Türkiye cazibe merkezi" dedi.

Canikli, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, kentin nüfusunun artmaya başlamasının sevindirici olduğunu, teşvik politikalarının çok önem taşıdığını söyledi.

 Çankırı'ya yatırımcının gelmesinin hem teşvik politikaları hem de yatırımcının ülkenin geleceğiyle ilgili kaygı duymamasıyla ilgili olduğuna işaret eden Bakan Canikli, bunun da göçün önüne geçilmesine katkı sağladığını dile getirdi.

Canikli, AK Parti iktidarının kaynakları ülkenin her yanına eşit dağıtmak için mücadele verdiğini vurgulayarak  "Geçmişle kıyaslandığında yatırımlarla ilgili yapılan düzenlemeler devrim niteliğindedir. Bunlar sürekli günün koşullarına göre yenilenmelidir. Biz de bunu yapıyoruz" diye konuştu. 

Dünyanın çalkantılarla uğraştığını dile getiren Canikli, "Etrafımızdaki bütün sıcaklığa, çalkantıya, ateşe, istikrarsızlığa rağmen Türkiye barış adası gibi yatırım çekmeye devam ediyor. Bölge olarak baktığımızda Türkiye cazibe merkezi. Balkanların, Orta Doğu'nun, Kuzey Afrika'nın hedef olarak gördüğü bir ülke. Türkiye'ye yatırımlar sürüyor" ifadesini kullandı.

Bakan Canikli, Türkiye'nin güçlü bir ekonomiye sahip olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar çok test edildi, 'Türkiye ekonomisi ufak bir dalgada zarar görür' denildi. Teste tabi tutuldu. Elbette zaman zaman ufak tefek zararlar görüldü, bu kaçınılmaz. Geçmişte  'Amerika ve Avrupa ekonomisi hapşırdığı zaman Türkiye zatürre olur' denirdi. Bu gerçekti, en ufak bir sıkıntı olduğunda biz bunun bedelini çok ağır öderdik. Şimdi Amerika, Avrupa zatürre oluyor, biz sadece hapşırıyoruz. Bu güçlü bir ekonomik temellerin atıldığını gösteriyor. Türkiye yatırım üssü olmaya devam edecek."

Görüşmenin ardından Vali Özcan, Canikli'ye tuz lambası hediye etti.

Kaynak:Haber Kaynağı