Gümrük Ve Ticaret Bakanı Canikli:

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Canikli:

"Hiç kimse en ufak bir kaygıya kapılmasın, kuşku olmasın. Direksiyonda reis var, liderimiz var ve liderimizin başkanlığında bugüne kadar olduğu gibi yürümeye devam edeceğiz"- "Cumhurbaşkanımız meydanlarda verdiği sözün gereğini yerine getiriyor. Elbette t

GİRESUN (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Hiç kimse en ufak bir kaygıya kapılmasın, kuşku olmasın. Direksiyonda reis var, liderimiz var ve liderimizin başkanlığında bugüne kadar olduğu gibi yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Memleketi Alucra ilçesinde vatandaşlar tarafından karşılanan Canikli, Alucra İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. 

Bakan Canikli, burada yaptığı konuşmada, yatırımların ilçeye ve bölgeye hayırlı olmasını diledi.

Ortaokul çağlarındayken Alucra'daki sinemaya haftada bir film geldiğini ve büyük heyecan yaşadıklarını ifade eden Canikli, o dönemdeki tek eğlence kaynaklarının sinema olduğunu anlattı.

İmkanlar açısından geçmiş dönemlerin zor olduğunu vurgulayan Canikli, ağır şartların olduğu yıllarda okuduğunu ancak güzel dostlukların olduğu bir çocukluk dönemi geçirdiğini dile getirdi.

Canikli, 22 Temmuz 2001'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Alucra'ya geldiğini hatırlatarak, "Sayın cumhurbaşkanımız, henüz AK Parti kurulmadan önce o hareketin ilk kıvılcımını Alucra'dan çakmıştı. 22 Temmuz 2001'de Alucra Ekin Festivali'ne katılmıştı ve o hareketin tohumları burada atılmıştı. Bugün, 13 yıl sonra Türkiye'nin bütün alanlarda, uluslararası camiada saygın konuma gelmesini sağlayan o hareketin ilk tohumları, 22 Temmuz 2001'de Alucra'da sayın cumhurbaşkanımız tarafından atılmıştı" diye konuştu.

- "En ufak bir sıkıntı yok"

"O bizim cumhurbaşkanımız. Doğrudan halk tarafından seçilmiş ilk cumhurbaşkanı. O bizim liderimiz ve inşallah liderimiz olarak da kalmaya devam edecektir" ifadesini kullanan Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birkaç gün önce Bakanlığımızın İstanbul'da düzenlediği bir programa sayın Cumhurbaşkanımız da teşrif etti. Esnafımızın bir bölümü toplantı alanına pankart asmıştı, 'paniğe gerek yok, direksiyonda reis var, hayırlı yolculuklar Türkiyem' diye. Hiç kimse en ufak bir kaygıya kapılmasın, kuşku olmasın. Direksiyonda reis var, liderimiz var ve liderimizin başkanlığında bugüne kadar olduğu gibi yürümeye devam edeceğiz. Bu anlamda en ufak bir sıkıntı yok. Hiç kimse bu noktalarda en ufak tereddüte kapılmasın. Yani sayın Cumhurbaşkanımız başımızda, Allah başımızdan eksik etmesin. O bizi yine yönlendirmeye, bu ülkeye hizmet için talimatlar vermeye, projeler geliştirmeye devam edecek. Bu bazıları açısından belki sürpriz oluyor ve zaman zaman bunları ifade ediyorlar ama ben açıkçası niye şaşırdıklarını anlamakta zorlanıyorum."

- "Önceden konuşulmayan hiç bir şey yok"

Bakan Canikli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, bilinenin aksine çok etkili, koşturan, terleyen ve terleten, denetleyen, bütün işleri takip eden bir cumhurbaşkanı olacağını meydanlarda söylediğine dikkati çekerek, "Milletimiz de bunları bilerek, bunları kabul ederek cumhurbaşkanı olmasını sağladı. Dolayısıyla bilinmeyen, önceden konuşulmayan hiçbir şey yok" dedi.

Cumhurbaşkanının meydanlarda verdiği sözün gereğini yerine getirdiğini vurgulayan Canikli, "Elbette takip edecek, elbette yine hizmetlerin yerine getirilip getirilmediğini denetleyecek. Gereken talimatları verecek ve hem terleyen hem de terleten bir cumhurbaşkanı olacak. Ondan da hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Hiç kimse de bunu yadırgamasın. Böyle olması gerekiyor zaten, kimse de farklı bir alana, bir noktaya çekmeye çalışmasın" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmanın ardından açılış kurdelesi kesilerek okul gezildi.

- İnceleme ve ziyaretler

Canikli, daha sonra İmam Hatip Ortaokulu Pansiyonu ve TOKİ konutlarını ziyaret etti. Devlet Hastanesi inşaatında inceleme yapan Canikli, beraberindeki heyetle temsili temel attı, belediye yatırımlarını yerinde inceledi.

Programların ardından baba evinin bulunduğu İğdecik köyüne giden Canikli, burada akraba ve komşularıyla sohbet etti. 

Bakan Canikli, köy fırınında ekmek pişirdi ve yanında bulunanlara ekmek ikram etti.

Kaynak:Haber Kaynağı