Gümrük Ve Ticaret Bakanı Canikli:

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Canikli:

"Üç partinin bir araya gelerek oluşturacağı koalisyon bu ülkeyi sadece uçurumdan aşağı atar"

GİRESUN (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, genel seçim sonrası AK Parti'nin dışarıda kalacağı üç partili koalisyon hükümeti kurulmasına yönelik proje uygulanmak istendiğini belirterek, "Üç partinin bir araya gelerek oluşturacağı koalisyon bu ülkeyi sadece uçurumdan aşağı atar" dedi.

Bakan Canikli, bir restoranda bir araya geldiği basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

7 Haziran genel seçimi sonrası AK Parti'nin dışarıda kalacağı bir koalisyon hükümeti kurulmasının amaçlandığını ifade eden Canikli, "Öngörülen, AK Parti'nin dışarıda kalacağı, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP ile birlikte koalisyon oluşturulması" diye konuştu.

Bakan Canikli, HDP'nin barajı geçmesi için CHP'nin açıkça destek verdiğini belirterek, "Giresun'da bile bir kısım oyların HDP'ye yönlendirilmeye çalışıldığı" bilgisi aldıklarını söyledi.

Koalisyon hükümetinin hayata geçebilmesi için ön şartlardan birinin, diğer iki parti yeterli olmayacağı için HDP'nin barajı geçmesi olduğunu anlatan Canikli, "Anketlerin tamamı bunu gösteriyor. Dolayısıyla olacaksa böyle bir koalisyon ancak HDP'nin barajı geçmesiyle mümkün olabilir" ifadesini kullandı. 

Koalisyon için oluşturulan projenin gerçekleşemeyeceğini kaydeden Canikli, böyle bir projenin Türkiye'ye hiç bir fayda sağlamayacağının aşikar olduğunu vurguladı.

Bakan Canikli, 1999 seçimlerinde benzer bir projenin hayata geçirildiğini anımsatarak, "O zaman AK Parti yoktu. Onlar hükumeti kurdular ve sonuçta Türkiye her açıdan en karanlık, ekonomik, siyasi ve sosyal alanda en karanlık dönemlerinden bir tanesini yaşadı. Türkiye hiç olmadığı kadar o dönemde onur kırıcı muamelelerle karşı karşıya kaldı. İnsanlar perişan oldu, tarihin en büyük iflasları yaşandı. Milli gelirde çok büyük düşüş yaşandı ve Türkiye iflas etti" diye konuştu. 

-"AK Parti gücünü koruyor" 

7 Haziran sonrası oluşturulmak istenen projenin "fiyasko" olacağını ifade eden Canikli, "Allah'ın izniyle öyle bir şey olmayacak. Çünkü AK Parti gücünü koruyor, hizmetlerine devam edecek. Milletin iradesi anketlerde onu gösteriyor ama bu proje ile hayata geçirilmek istenen koalisyon hükümetinin Türkiye'ye verebileceği hiçbir şey yok. Allah korusun öyle bir şey olsa 1999 ile 2002 arasının tekrarından ibaret olacaktır" ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, söz konusu dönemde görevde olduğunu anımsatan Canikli, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu ise geçmişi itibariyla yönetim konusunda en başarısız genel başkanlardan bir tanesi. HDP'nin zaten Türkiye'ye bakışı belli. Irkçı bir parti, kafatasçı bir parti. Bölücü terör örgütünün silahlarının gölgesinde siyaset yapan bir parti. Böyle üç partinin bir araya gelerek oluşturacağı koalisyon bu ülkeyi sadece uçurumdan aşağı atar. Bu projelerin katalizör görevini paralel yapı olarak nitelendirilen, devletin kayıtlarına terör örgütü olarak giren bir örgüt yapıyor."

Çözüm Süreci'ni de değerlendiren Canikli, ateşkes ve çatışmasızlık ortamı sağlandığını anımsatarak, "En önemlisi de Güney ve Doğu Anadolu’daki vatandaşlarımız çatışmasızlık ortamının, barış ortamının çıkardığı huzurun hazzını aldılar, yaşadılar her alanda ve halk bunu benimsedi" ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı