Gümrük Ve Ticaret Bakanı Canikli:

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Canikli:

"Bu parti kurulduğundan beri bu hareketi oyun dışına itmek için o kadar farklı proje sahnelendi ki rahatlıkla söyleyebiliyoruz ki onlar, ahlaksız proje üretmekte uzmanlar. Biz de onları salma, defetme, ortadan kaldırma konusuna hamdolsun uzmanlaştık artık

GİRESUN (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, "Bu parti kurulduğundan beri bu hareketi oyun dışına itmek için o kadar farklı proje sahnelendi ki rahatlıkla söyleyebiliyoruz ki onlar, ahlaksız proje üretmekte uzmanlar. Biz de onları salma, defetme, ortadan kaldırma konusuna hamdolsun uzmanlaştık artık" dedi.

Canikli, memleketi Giresun'da bir düğün salonunda düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son üç yılda ortaya koyduğu projelerle dünyada ezilen, mağdur olan tüm halkların umudu olduğunu söyledi.

Seçim sürecine girildiği bu günlerde bildik odakların yine harekete geçtiğini ifade eden Canikli, muhalefet partilerine yönelik eleştirilerde bulundu.

Canikli, muhalefet partilerinin en başarılı olduğu alanın bozgunculuk projeleri hazırlamak olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bozgunculuk yapmak, kargaşa çıkarmak amacıyla, gerçeği saptırma amacıyla proje üretmek konusunda bunlar gerçekten başarılılar. Uzmanlık alanları, bunu çok iyi yapıyorlar. Bunu nereden biliyoruz? Bu parti kurulduğundan beri bu hareketi oyun dışına itmek için o kadar çok proje sahnelendi ki rahatlıkla söyleyebiliyoruz ki onlar bu tür ahlak dışı proje üretme konusunda uzmanlar, biz de onları salma, ortadan kaldırma konusunda hamdolsun uzmanlaştık artık. Milletle birlikte uzmanlaştık. Onun için seçim konusunda bu çalışmaları bırakın, bu tür çabalar içerisinde olmayın. Eğer dağarcığınızda bir şey varsa, bu millete söyleyeceğiniz bir şey varsa çıkın onları konuşalım, onları tartışalım."

-"Desteksiz atamazsınız" 

Canikli, her partinin ortaya koyacağı projeleri tartışmaya hazır olduklarını belirterek, "Ama Sayın Kılıçdaroğlu'nun 2011 seçimlerine yaptığı gibi değil. Desteksiz olmaz, desteksiz atamazsınız. Yani herhangi bir projeniz olduğu zaman onun kaynağını da ortaya koymanız lazım" diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun toplumun farklı kesimlerine verdiği birçok sözün karşılığı olmadığını belirten Canikli, "Biz bunları 2011 seçimleri öncesi Meclis'te ve farklı yerlerde gündeme getirdik ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun kredibilitesi yerle bir oldu. Neden yerle bir oldu, insanlar inanmadı. İnanmış olsalardı CHP tek başına iktidar olurdu. Bu ne anlama geliyor? Sayın Kılıçdaroğlu'nun bugün de halk nezdinde kredibilitesi yoktur. Zaten o yüzden bu seçim öncesi verdiği sözleri notere giderek tasdik ettiriyor. Çünkü millet kendisine inanmıyor, güvenmiyor" ifadesini kullandı.

-"Türkiye'nin gerçeklerinden kaçamazlar"

Canikli, muhalefet partilerinin Türkiye'nin gerçeklerinden kaçamayacağına işaret ederek, bazen geriye dönüp geçmişte neler olup bittiğine bakmakta fayda olduğunu kaydetti.

CHP ve MHP'nin geçmişte ülkeyi nasıl yönettiklerine ilişkin bilgiler veren Bakan Canikli, şöyle devam etti:

"HDP zaten bozgunculuktan vazgeçemedi. Türkiye partisi olamadı. Halen terörün sözcülüğünü yapıyor, ülkeyi terörize etmek için ne gerekiyorsa yapıyor. Son dönemlerde elbirliğiyle masum ve çocuksu bir ifade vermeye çalışıyorlar HDP'nin yüzüne. Projelerden bir tanesi budur. Yani her seçimde özel proje geliştiriyorlar. Bu seçimin de projesi HDP'yi elbirliğiyle parlatıp barajı geçirip güya 'AK Parti anayasayı tek başına değiştirebilecek çoğunluğu ele geçirmesin'. Yani hesapları, amaçları budur. Bir diğer amaçları da ülkenin başkanlık sistemine geçmesini önlemek." 

Mevcut anayasanın cumhurbaşkanına her türlü yetkiyi verdiğine dikkati çeken Canikli, cumhurbaşkanı ve başbakanın farklı siyasi hareketlerden olması durumunda şu anki sistemin çıkmaza gireceğini söyledi.

Canikli, bu gerçek önlerinde durduğu için mevcut sistemin mutlaka değişmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Bu millet inşallah 7 Haziran'da bu fırsatı bize verecek. Biz buna inanıyoruz. Verecek çünkü ne CHP'nin, ne MHP'nin ne de HDP'nin bu ülkeyi yönetebilmek gibi bir kapasitesi ve geçmişi yok. Bunu millet de görüyor, hepimiz görüyoruz. İnşallah hep birlikte bunu başaracağız" dedi. 

Bakan Canikli, konuşmasının ardından partisinin Atatürk Meydanı'ndaki seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Canikli:

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Canikli:

Kaynak:Haber Kaynağı