Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Metin, Gaziantep'te

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Metin, Gaziantep'te

Metin: "Müteşebbis ruhun hakim olduğu Gaziantep'in ihracatçılarıyla birlikte mevcut ekonomi hacminin çok daha yukarılara çekilebileceğine inanıyoruz"

GAZİANTEP (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Müteşebbis ruhun hakim olduğu Gaziantep'in ihracatçılarıyla birlikte mevcut ekonomi hacminin çok daha yukarılara çekilebileceğine inanıyoruz" dedi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinde (GAİB) Gaziantepli sanayicilerle buluşan Metin, buradaki konuşmasında, Gaziantep’in ihracatta gösterdiği başarıya dikkati çekti.

Rakamlara bakıldığı zaman Gaziantep'in "ticaret ustası şehir olduğunun" görülebileceğine işaret eden Metin, 2002 yılında 600 milyon dolarlık ihracat yapan kentin geçen yılı 6 milyar doları aşarak geride bıraktığını vurguladı.

Gaziantep'in 5 milyar dolarlık ithalat ve 6 milyar dolarlık ihracatı sayesinde dış ticaret açığı veren bir kent olduğunu belirten Metin, Gaziantep'in Mersin'den Habur'a kadar geniş bir bölgeyi kucakladığını ve ihracatta Türkiye'nin yükünü çeken illerin başında geldiğini kaydetti.

Gaziantepli işadamlarından bu başarıyı devam ettirmelerini isteyen Metin, şöyle konuştu:

"Şirket sayıları, potansiyeli, üretimi ve oluşturulan katma değere katkısıyla baktığımızda Gaziantep, her yönüyle takdire şayan potansiyele sahip bir il. Bu ilimizdeki başarıyı zaten toplantıdaki katılımcı fotoğrafına bakarak görmek de mümkün. Müteşebbis ruhun hakim olduğu Gaziantep'in ihracatçılarıyla birlikte mevcut ekonomi hacminin çok daha yukarılara çekilebileceğine inanıyoruz."

GAİB Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz ise Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmek için Güneydoğulu işadamlarının yoğun şekilde çalıştığını ve 2023 yılına ulaşıldığında 30 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalamak istediklerini bildirdi.

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan, Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Ham Maddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu ve çok sayıda sanayici katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı