Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çiftci:

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çiftci:

"TESKOMB aracılığıyla Halk Bankası'ndan esnaf ve sanatkarlara eylül 2016 itibarıyla 19,6 milyar lira destek sunuldu"

VAN (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri (TESKOMB) aracılığıyla Halk Bankası'ndan esnaf ve sanatkarlara bu yılın eylül ayına kadar 19,6 milyar lira destek sunulduğunu bildirdi.

Bakan Yardımcısı Çiftci, bakanlıkları tarafından kentteki bir otelde düzenlenen "Esnaf ve Sanatkarları Bilgilendirme Toplantısı"nda, esnaf ve sanatkarların topluma girişimciliği öğrettiğini, sermayeden ziyade emeğine ve sanatına güvendiğini ve Türk ticaret hayatını ayakta tuttuğunu söyledi.

Türkiye'nin hedefinin refahın artırılması ve kullanılmayan potansiyelin etkin hale getirilmesi olduğuna işaret eden Çiftci, "Bu hedefimize ulaşmada beşeri yönden büyük bir kapasiteye sahip ülkemizin kaynaklarının tam kullanılması için, esnaf ve sanatkarımızın teşvik edilmesini ve güçlendirilmesini en iyi yol olarak görüyoruz." dedi.

- "Esnaf vatanın bölünmesinin önüne geçmiştir"

Çiftci, esnaf ve sanatkarları sadece ekonomik değer olarak görmediklerini ifade etti.

Esnaf ve sanatkarların gelenekleriyle, ahlakıyla, disipliniyle en önemlisi de dayanışmasıyla medeniyetin gelişmesinde ve ileri taşınmasında hayati rol oynadığını anlatan Çiftci, şöyle konuştu:

"Esnaf ve sanatkarlarımız tarih boyunca köklü gelenekleri ile gençlere, topluma örnek olmuş, zor zamanlarda vatanın bölünmesinin, toplumun dağılmasının önüne geçmiştir. Her nerede bir zorluk bir kırılma yaşansa orada birleştirici güç olarak gençlere akıl hocalığı yapan toplumun abdalları, bilgeleri olarak esnaf ve sanatkarlarımızı görürüz."

"TESKOMB aracılığıyla Halk Bankası'ndan esnaf ve sanatkarlara eylül 2016 itibarıyla 19,6 milyar lira destek sunuldu" diyen Çiftci, "Bu destek sisteminde faiz oranları piyasa faiz oranlarının yarısı kadardır. Bu destek türümüzden Van'da 3 bin 316 esnaf ve sanatkarımız yararlanmıştır. Bu rakam Van'daki esnaf ve sanatkarımızın yüzde 21'ine tekabül etmektedir. Alınan destek tutarı ise 60,7 milyon liradır. Bizim beklentimiz daha çok esnaf ve sanatkarımızın devletimizin sağladığı bu avantajdan yararlanması, evlatlarının rızkını faize değil evine, işine aktarmasıdır." ifadelerini kullandı.

- "Esnaf toplumun temel taşıdır"

Van Valisi İbrahim Taşyapan ise esnafın, toplumun temel taşı olduğunu vurguladı.

Esnafa sağlanan imkanları gerek internet, gerekse başka yollardan bilgilendirmenin yollarını aradıklarını anlatan Taşyapan, "Ancak yüz yüze bilgilendirmeler de çok önemli. Çünkü bu noktada insan unsuru ortaya çıkıyor. Bu tür toplantılarda işin bir de istişaresi var. Bu toplantılarda insanlar akıllarındaki soruları açık bir şekilde paylaşıyor ve sorulara cevap alabiliyor." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :