Gümrük muhafaza ekipleri, 590 bin liralık gümüş ele geçirdi

Gümrük muhafaza ekipleri, 590 bin liralık gümüş ele geçirdi

ANKARA (AA) - Gümrük muhafaza ekipleri, Gürbulak Gümrük Kapısı'nda, 590 bin 150 lira değerinde 460 kilogram gümüş ele geçirdi.Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya...

ANKARA (AA) - Gümrük muhafaza ekipleri, Gürbulak Gümrük Kapısı'nda, 590 bin 150 lira değerinde 460 kilogram gümüş ele geçirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'den İran'a gitmek üzere Gürbulak gümrük sahasına gelen İran plakalı tır, x-ray taramasına yönlendirildi. Tırda yapılan aramada, dorsedeki yemek dolabı arkasında bulunan ve normalde su deposu olarak kullanılan metal bölmenin arka tarafında vidalanmış gizli bir bölme tespit edildi. Kesilerek açılan bölme içerisinden 350 kilogram damla halinde ham gümüş ele geçirildi.

Ayrıca İran'a çıkış yapmak isteyen İran plakalı başka bir araçta yapılan aramada da çekici ve dorsenin muhtelif yerlerinde gizlenmiş şekilde 11 pakette 110 kilogram ağırlığında ham gümüş cinsi eşya ele geçirildi. İki olayda ele geçirilen toplam 460 kilogram gümüşün değerinin 590 bin 150 lira olduğu belirtildi.

Araç sürücülerinin gümüş cinsi maddeye ilişkin herhangi bir fatura ve benzeri belge ibraz edememesi nedeniyle haklarında 1567 sayılı Türk Parası Kıymetini Koruma Kanunu ve bu kanuna dayanılarak çıkartılan Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı Karar çerçevesinde işlem yapılarak, savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı