Gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı

Gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı

Cumhurbaşkanlığı seçimi için gümrük kapılarında 10 Ağustos'a kadar sürecek oy verme işlemleri kapsamında, Kuşadası Limanı'nda sandık kuruldu

AYDIN (AA) - Cumhurbaşkanlığı  seçimleri nedeniyle Kuşadası Limanı gümrük kapılarında bugün oy verme işlemi başladı.

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından Kuşadası Limanı'no gümrüğüne oy verme işlemi için hazırlanan bölümde iki sandık konuldu.

Tatilini geçirmek üzere Kuşadası'nda bulunan gurbetçiler, cumhurbaşkanı seçimi için için ilk defa oy kullanmanın mutluluğunu yaşadılar.

Almanya'da yaşayan Gezer Talas, cumhurbaşkanı seçimi için ilk kez oy kullanmanın heyecanını yaşadığını belirterek, "Emekli olduktan sonra yılın 6 ayını Kuşadası’nda kalan bölümünü Münih’te geçiriyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimi için bize sunulan bu hizmet gurur verici, gümrük kapılarında zorluk çekmeden oyumuzu kullandık. Çok güzel bir hizmet. Eğer ben şimdi yurt dışında olsaydım oy kullanmak için konsolosluğa gidecektim” dedi.

Almanya’dan birkaç ay önce Kuşadası’na bulunan yazlığına geldiğini belirten Hasan Ekmekçi ise, "Eğer bu imkan sağlanmasaydı İstanbul Kapıkule Gümrüğü'ne gitmek zorunda kalacaktık. Yapılan bu hizmet bizler için çok büyük kolaylık oldu. Vatandaş olarak oyumuzu kullandık" diye konuştu.

Yine Almanya'da yaşayan Mustafa Taşyarar'da çok güzel bir uygulamayla zorluk yaşamadan oy kullanma işlemini tamamladıklarını, bu uygulamanın diğer seçimlerde de yapılmasını beklediklerini ifade etti. 

Kaynak:Haber Kaynağı