Gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı

Gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı

Cumhurbaşkanı seçimi için gümrük kapılarında 10 Ağustos'a kadar sürecek oy verme işlemleri çerçevesinde Samsun Çarşamba Havalimanı ve Samsun Liman Başkanlığında oy kullanılmaya başlandı

SAMSUN (AA) - Cumhurbaşkanı seçimi için gümrük kapılarında 10 Ağustos'a kadar sürecek oy verme işlemleri çerçevesinde Samsun Çarşamba Havalimanı ve Samsun Liman Başkanlığında oy kullanılmaya başlandı.

Samsun Çarşamba Havalimanında geliş ve gidiş yönü olmak üzere iki, Samsun Liman Başkanlığında ise bir sandıkta başlayan oy verme işlemi sürüyor. 

Samsun Liman Başkanlığında kurulu A-1 nolu sandıkta oy kullanan Yılmaz Akyüz (70), AA muhabirine, Almanya'da yaşadığını, bir süreliğine Samsun'a geldiğini belirterek, "Daha önce referandumda oy kullandım. İkinci kez oy vermenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanını halkın seçmesinin önemine değinen Akyüz, "Bu çok güzel. İlk defa olduğu için çok gururluyuz. Millet seçtiği için daha güzel" diye konuştu.

Yaklaşık 40 senedir Almanya'nın Berlin şehrinde yaşayan Sami Aydoğdu ise oyunu kullandığını belirterek, hayırlı olmasını temenni etti. Cumhurbaşkanını halkın seçmesi imkanını millete verenlere teşekkür eden Aydoğdu, "Ülkemi birinci derecede temsil edecek insanı halkın seçmesi güzel" ifadesini kullandı.

 Aydoğdu, daha önce de referandumda cumhurbaşkanını halkın seçmesi için olumlu yönde oy kullandığını söyledi. 

Almanya'da yaşayan, oyunu vermek için memleketi Ordu'dan Samsun Çarşamba Havalimanına gelen Abdullah Canbay (75) da memleket için cumhurbaşkanı seçimlerinin hayırlı olması dileğinde bulundu. 

"Bir oy bir oydur" düşüncesi ile vatandaşlık görevini yerine getirdiklerini ifade eden Canbay, "Yıllık izin için Türkiye'ye gelmiştim. Oyumuzu kullandık, tekrar Ordu'ya dönüyorum" dedi.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçim takvimine göre, gümrük kapılarında oy verme işlemi 10 Ağustos'a kadar sürecek. 

Kaynak:Haber Kaynağı