Gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı

Gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı

Cumhurbaşkanı seçimi için Zonguldak Havalimanı'ndaki gümrük kapısına gelen gurbetçiler, oy kullandı

ZONGULDAK (AA) - Cumhurbaşkanı seçimi için Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki Zonguldak Havalimanı'nda bulanan gümrük kapısına gelen gurbetçiler, oy kullandı.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçim takvimine göre 10 Ağustos'a kadar oy verme işleminin süreceği gümrük kapılarından Zonguldak Havalimanı'nda da yurt dışında yaşayıp Türkiye'de bulunan ya da randevu aldığı veya kendisi için belirlenen günde yaşadığı ülkede oyunu kullanmayan seçmenler sandık başına gidiyor.

Zonguldak Havalimanı'nda kurulan tek sandıkta ilk oyu kullanan gurbetçilerden Ali Kuşçu (45), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya Bielefeld kentinde yaşadığını, dün tatil için memleketi Bartın'a geldiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı seçimi için oy kullanmak üzere havalimanına geldiğini belirten Kuşçu, "Gurbetçilere oy kullanma imkanı tanınması çok güzel. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kez halkın seçtiği cumhurbaşkanı için yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına bu imkanı tanıması gurur verici. Uygulamayı beğendim, inşallah seçimler hayırlı olur" diye konuştu.

Gurbetçi Ahmet Tuncer (57) de Almanya'nın Gelsenkirchen kentinden 2,5 ay önce Saltukova'ya geldiğini, Ramazan Bayramı'ndan sonra da yurt dışında geri döneceğini vurguladı.

Daha önce gümrük kapılarında oy kullandığını anlatan Tuncer, ilk kez halkın oylarıyla seçilecek cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gitmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Naciye Tuncer de Türkiye'deki seçimlere yönelik ilk defa sandık başına gittiğini, bunun da cumhurbaşkanlığı için olmasından gurur duyduğunu kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı