Gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı

Gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Kuzey Ege'deki Ayvalık Deniz Hudut Kapısı'nda kurulan sandıkta seçmenler oylarını kullanıyor

BALIKESİR (AA) - Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Kuzey Ege'deki Ayvalık Deniz Hudut Kapısı'nda kurulan "A-1" numaralı sandıkta oy kullanma işlemi başladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından hudut kapısında oluşturulan sandığa gelen seçmenler, kimlik ve pasaport kontrolü sonrası tercihlerini yaptı. Hudut kapısında oy vermek için bekleyen seçmenler, zaman zaman uzun kuyruklar oluşturdu.

Fransa'da yaşayan gurbetçi vatandaşlardan 58 yaşındaki Elif Tolan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Altınoluk'taki yazlığında tatil yaptığını, oyunu kullanmak için Ayvalık'a geldiğini belirterek, seçimlerin Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

Almanya'da işçi emeklisi olduğunu söyleyen 67 yaşındaki Halil Toka da "Oyumuzu kullanmaya geldik. Oy kullanmanın vatandaşlık görevi olduğuna inanıyorum. İnşallah bu seçimler ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olur." ifadelerini kullandı.

Oylarını kullanan Mehmet Şerif (83) ve eşi Huriye Güneş de seçimlerin ardından barış, sevgi, huzur ve kardeşlik duygularının ön plana çıktığı bir Türkiye dilediklerini belirtti.

Gümrük kapılarında oy verme işlemi 24 Haziran'a kadar sürecek.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :