Güllüce, öğrencilerle yemekte buluştu

Güllüce, öğrencilerle yemekte buluştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, TÜÇEV'den burs alan öğrencilerle yemekte bir araya geldi

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye Çevre Koruma Vakfı'ndan (TÜÇEV) burs alan öğrencilerle yemekte bir araya geldi.

Bakan Güllüce, JW Marriott Otel'deki yemekte önce, TÜÇEV'den burs alan yüksek lisans ve doktora öğrencileriyle bir süre sohbet etti.

Yemeğin ardından konuşan Güllüce, Türkiye'nin, başka milletlerin hakkı olan kaynaklarla değil, kendi öz kaynaklarıyla kalkındığını, bugünkü şartlara kavuştuğunu söyledi. Batılı bir çok ülkenin ise geri kalmış ülkeleri sömürerek, onların kaynaklarını kullanarak gelişmiş ülke konumuna geldiğini kaydeden Güllüce, Türkiye'nin bu ülkeler arasında asla yer almadığına dikkat çekti. 

Türkiye'nin dünya standartlarına uyarak sanayi yaptığını, kalkınmaya, gelişmeye çalıştığını da ifade eden Güllüce, gelinen bu noktayla övündüklerini, eksiklikleri de tamamlamak için var güçleriyle çalıştıklarını dile getirdi. 

Genç öğrencilerin ürettikleri bilgilerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğinin önemine de dikkat çeken Güllüce, "Bizim çok üretmemiz lazım. Bunun için de sizin gibi insanların, dünyanın ihtiyacını karşılayacak bilgilerle donanıp hemen harekete geçmesi gerekiyor" dedi.

"Biz güzün doğduk, siz baharda doğdunuz. Bizim şartlarımız farklıydı, sizin şartlarınız farklı. Biz bilgisayarı, hesap makinesini de bilmiyorduk" ifadesini kullanan Güllüce, şimdi Türkiye'nin de, okulların da şartlarının geçmişten çok daha iyi olduğunun altını çizdi. 

Bakan Güllüce, gençlerin Türkiye'ye güvenmesi gerektiğini, dünyanın Türkiye'ye bakışının çok değiştiğini kaydetti. Güllüce daha sonra Bakanlık tarafından bugünün anısına hazırlanan hediyeleri öğrencilere sunarak, onlarla tek tek fotoğraf çektirdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı