Gülen’e, Dünya Kupası himmeti…

Gülen’e, Dünya Kupası himmeti…

Gülen grubu eski üyesi Süleyman Said Alpsoy: 2002 Dünya Kupası sonrası bazı futbolcular, 500 bin dolar toplayıp Arif Erdem aracılığıyla Pensilvanya’ya gönderdi. Parayı Gülen’in sağ kolu Cevdet Türkyolu aldı.

2002 Dünya Kupası'ndaki başarılarından ötürü teşvik verilen bazı Milli Takım futbolcularının aralarında para toplayıp Arif Erdem aracılığıyla Pensilvanya'ya gönderdiği öne sürüldü. Bu önemli iddiayı, Paralel Yapı'nın 'futbol imamlığı'nı yapmış olan Süleyman Said Alpsoy savcılığa verdiği ifadede dile getirdi.

Süleyman Said Alpsoy, FETÖ'nün futbol sektöründeki faaliyetlerini şike kumpası soruşturması çerçevesinde verdiği ifadede anlattı. Alpsoy, 2002'de Milli Takım'ın Dünya Kupası'nda elde ettiği üçüncülüğün ardından teşvik primi alan bazı futbolcuların aralarında topladığı 500 bin doları Arif Erdem vasıtasıyla Pensilvanya'ya gönderdiğini ileri sürdü.

'PARAYI CAMDAN ATARIM'

Alpsoy'a göre bu para önce Fetullah Gülen'e verildi, ancak Gülen parayı almadı. Bunun üzerine para örgütün 'süper imam'ı ve Gülen'in sağ kolu Cevdet Türkyolu'na teslim edildi.

Futbolda himmet işine İstanbul imamı Ahmet Kara'nın yardımcısı Soner isimli kişinin baktığını kaydeden Alpsoy şunları söyledi:

"Ben bu paranın temsilci bir futbolcu vasıtasıyla bizzat Gülen'e götürülmesinin daha uygun olacağını söyledim. Arif Erdem bu parayı götürdü. Gülen kabul etmedi. Sonrasında Arif, Gülen'in yardımcısı olan ve Arif ile samimi olduğunu bildiğim Cevdet Türkyolu'na 'Ya bu parayı alırsınız, ya da ben bunu camdan dışarı savuracağım' deyince Cevdet Türkyolu parayı aldı. Bu konudan dolayı Gülen'in memnuniyetini ve takdir duygularını Arif'e ilettiğini biliyorum."

Paralel Yapı ile 1970'li yıllarda tanıştığını kaydeden Alpsoy, Zaman gazetesinde 1988'e kadar çalıştığını kaydetti. 28 Şubat sürecinde Fetullah Gülen'in hükümete hitaben "Beceremiyorsanız bırakın gidin" söylemi sonrasında Gülen'e karşı olan bağlılığını sorgulamaya başladığını, Mavi Marmara olayı ile ise tam anlamıyla saygısını yitirdiğini dile getirdi.

'EMRE'NİN İMAM NİKÂHINI KIYDIM'

Galatasaray'ın UEFA'yı kazanan kadrosunda bulunan bazı futbolcularla samimiyet kurduğunu ifade eden Alpsoy, bu samimiyeti 1980 ortalarında aktif futbol oynayan Foça'dan tanıdığı Sarı İsmail lakaplı İsmail Demiriz ve bir diğer eski futbolcu Uğur Tütüneker sayesinde kurduğunu iddia etti. Sonrasında İsmail, Uğur, Arif Erdem, Hakan Ünsal, Emre Belözoğlu ve Okan Buruk'un da içinde bulunduğu grupla sohbet toplantıları yapmaya başladığını kaydeden Alpsoy, "Arif Erdem bir tarihte bana kız arkadaşı ile birlikte geldi. O bayan ile evlenmesinin uygun olup olmayacağını danıştı. Emre Belözoğlu ile eşinin imam nikâhını da evlerinde kıydım" iddiasında bulundu.

SABAH