Gülen sigortada bakın ne olarak gösterilmiş!

Gülen sigortada bakın ne olarak gösterilmiş!

Ankara’da hazırlanan FETÖ/PDY çatı iddianamesine göre, teröristbaşı Fetullah Gülen, ABD’de yaşarken, 2002 yılında Türkiye’de bir şirkette ‘depocu’ olarak sigortası başlatılmış.

Adı iddianamede yer alan Gülen’in sigorta bilgilerine göre, depocu olarak işe başlatılan Gülen’in evraklarındaki imza da sahte...

Gülen, kardeşinin matbaasında da ‘işçi’ olarak sigortalı gösterilmiş. Sunulan ‘üç ıslak imzalı belgedeki’ imzaların üçü de farklı...Gülen’in devletten aldığı maaş ise Erzurum’daki ATM’den Ocak 2015 yılına kadar çekilmiş.

Ankara’da hazırlanan FETÖ/PDY çatı iddianamesinde Fetullah Gülen’in SSK incelemesi yer aldı. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan verilere göre Gülen ilk kez 01 Ağustos 1959 tarihinde sigortalı olarak işe başladı. 30 Kasım 1961 tarihine kadar 2 yıl 4 ay çalıştı.

2 Aralık 1961 günü sigortası tekrar başlayıp 23 Ekim 1961 günü kesildi. Yani 1 yıl 11 ay 23 gün çalıştı. 01 Ağustos 1964 günü sigortanın tekrar başladığı ve 31 Mart 981 günü sona erdiği ve toplam çalıştığı gün sayısının 20 yıl 11 ay 23 gün olduğu da iddianamede yer aldı.

DİYANET 20 YIL SİGORTASINI ÖDEMİŞ

Gülen’in bu 20 yıllık sigortasının Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki ‘imam-müezzin’ gibi görevleri nedeniyle yatırıldığı belirtildi.

KARDEŞİNİN MATBAASINDA ‘İŞÇİ’ GÜLEN

Sosyal Sigortalar Kurumu kayıtlarına göre; Gülen Matbaası sahibi Salih Gülen 02 Haziran 1986 günü Fetullah Gülen'in işyerinde sigortalı olarak çalıştığına dair bildirge verdi.

Fetullah Gülen'i Erzurum’daki Gülen Matbaasında 01 Mart 1986 tarihinden Ocak 1990’a kadar ‘işçi’ olarak gösterdi. Gülen’in ‘işçi’ olarak gösterildiği şirketten çıkarılmasının nedeni ise hemen akabinde yaptığı başvuru ile ortaya çıktı.

1990’DA ‘YAŞLILIK AYLIĞI’ BAŞVURUSU

Fetullah Gülen, 30 Ocak 1990 günü yaşlılık aylığı bağlanması için Erzurum Bölge Müdürlüğünün ıslak imzalı dilekçe verdi. İddianamedeki verilere göre 30 Ocak 1990 günü Erzurum Şube Müdürlüğü’ne çalıştığı işyerinden ayrıldığına dair ıslak imzalı beyan kâğıdı sundu.

3 FARKLI ISLAK İMZA ATILMIŞ

Savcılık bu imzalı beyan kağıtlarını da inceledi. Gülen’in imzalı 3 belge sunduğunu belirten savcılık,  “Belgelerin altında 3 farklı ıslak imza bulunmaktadır ve imzaların her biri farklı kişilerin el ürünü olduğu basit bir inceleme ile gözle anlaşılabilmektedir” tespitini yaptı.

Yani imzaları Gülen’in yerine başkası attığını iddia etti. 01 Şubat 1990 günü yaşlılık aylığı bağlandı. Bu tarihten itibaren Fetullah Gülen'in SSK'dan yaşlılık aylığını aldığı iddianamede belirtildi.

YURTDIŞINDAYKEN TÜRKİYE’DE ‘DEPOCU’ OLARAK İŞE GİRMİŞ

Gülen’in sigorta serüveni kendisi yurtdışındayken de devam etti. 1999 yılında ABD’ye giden Gülen’in, Nil A.Ş.’nin deposunda 18 Ekim 2002 günü çalışmaya başladığına dair işe giriş bildirgesi verildi.

İMZALAR YİNE SAHTE

O tarihte yurt dışında bulunan Fetullah Gülen'in bu işyerinde çalışmadığının bilinmesi nedeni ile Teftiş Kurulu Başkanlığı konuyu soruşturup inceledi. İnceleme sonucunda Gülen’in sigorta girişi iptal edildi. Sigorta için verilen evrakta yer alan imzanın da Gülen’e ait olmadığı tespit edildi.

MAAŞI ERZURUM ATM’DEN ÇEKİLMİŞ

Banka kayıtlarına göre; Fetullah Gülen'e 01 Şubat 1990 tarihinden itibaren yaşlılık aylığı ödenmeye başlandı. Yaşlılık aylıklarını Seyfullah Gülen'in, Fetullah Gülen'in verdiği vekaletnameyi bankadan çektiği, Fetullah Gülen'in hesabına 19 Ocak 2015 günü bin 313 TL maaş ödemesi yatırıldığı, bu ödemenin İzmir'de Atm'den 25 Ocak 2015 günü çekildiği belirtildi.

HÜRRİYET