Ğulam Azzam için gıyabi cenaze namazı kılındı

Ğulam Azzam için gıyabi cenaze namazı kılındı

İSTANBUL (AA) - Bangladeş Cemaat-i İslami'nin 92 yaşındaki lideri Ğulam Azzam için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı kılındı. Fatih Camisi avlusunda bir araya gelen grup, Ğulam Azzam için gıyabi...

İSTANBUL (AA) - Bangladeş Cemaat-i İslami'nin 92 yaşındaki lideri Ğulam Azzam için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı kılındı. 

 

Fatih Camisi avlusunda bir araya gelen grup, Ğulam Azzam için gıyabi cenaze namazı kılıp, dua etti.

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, Azzam'ın 92 yaşında olmasına ve solunum yetmezliği çekmesine rağmen tutukluluk halinin devam ettirilmesinin insanlık ayıbı olduğunu söyledi.

Gulam Azzam'ın son dakikalarında hastaneye kaldırılması ve tıbbi müdahalelerin göstermelik olduğunu dile getiren Bulut, İslam coğrafyasının bütünlüğünü ve Müslümanların birliğini isteyen Azzam'a yönelik suçlamalar ve tutukluluk halinin de vicdanlarda yer bulmadığını kaydetti.

Bulut, bir insanın hapsedilmesi, işkencelere maruz kalması ya da idam edilmesinin o insanın bedenine yönelik engellemeler olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: 

"Hele hele İslam birliğini ve Müslümanların kardeşliğini savunan bir insanın tutukluluğu ya da idamı bir acizliğin göstergesidir. Çünkü hiçbir ceza İslam birliği ve Müslümanların kardeşliği düşüncesini engelleyemez ve yok edemez. Her şahadet bu düşünceyi daha da kuvvetlendirir. Merhum Ğulam Azzam'ın içinde yaşadığımız çağa olan en güzel tanıklığını, çağa olan şahitliğini, şehadetini tebrik ediyoruz. Kendisini dualarımızla Hakk'a uğurluyor, mekanı cennet olsun diyoruz."

Solunum yetersizliğinden tedavi gördüğü Bangabanhu Sheihk Mujib Rahman Tıp Üniversitesi Hastanesi'nde vefat eden Ğulam Azzam, 1971'deki bağımsızlık savaşında Pakistan ile işbirliği yaparak katliama karışmak iddiasıyla yargılanmış, geçen sene Bangladeş Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesince 90 yıl hapse mahkum edilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı