Gül ve Babacan’dan parti kurma çalışması

Gül ve Babacan’dan parti kurma çalışması

"Yeni parti için 1 Nisan’dan sonrası için tarih veriliyor. Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın genel başkanlığını üstleneceği bir partiden söz ediliyor. Aslında partiyi kurduranın Abdullah Gül olduğu belirtiliyor."

Ankara kulüslerin nabzını yakından tutan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le eski bakan Ali abbacan'ın parti kurma çalışması içerisinde olduğunun söylendiğini yazdı.

gul-ve-babacan-(2).jpg


Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, dikkat çeken bugünkü köşe yazısında, "Yerel seçimlere odaklandık ama siyasette çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal’ın 18 Şubat tarihli “Rabarba siyaseti” başlıkla yazısında “Ankara’nın arka sokaklarında yeni siyasi defterler açılıyormuş” diye dikkat çektiği yeni parti kurma çalışmaları somut adımlara dönüşüyor. Daha önce AK Parti’de cumhurbaşkanlığı ve bakanlık gibi önemli görevlerde bulunmuş isimler tarafından yeni parti kurma çalışmalarının yürütüldüğü söyleniyor. Yeni parti için 1 Nisan’dan sonrası için tarih veriliyor. Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın genel başkanlığını üstleneceği bir partiden söz ediliyor. Daha doğru bir deyişle, kurulacak olan yeni partinin başına geçmesi için Ali Babacan’ın ikna edildiği söyleniyor. Parti kurma çalışmalarının arkasındaki ismin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olduğu söyleniyor. Abdullah Gül’ün genç, yıpranmamış ve yeni bir isim olması nedeniyle Babacan’ı tercih ettiği söyleniyor. Aslında partiyi kurduranın Abdullah Gül olduğu belirtiliyor. Yani perde arkasındaki lider Abdullah Gül. Ancak kendisi bir parti kurup yola çıkmak yerine Ali Babacan’ın genel başkanlığı üstleneceği bir parti kurmayı tercih ettiği söyleniyor. Tabii ki adı ‘Abdullah Gül Partisi’ olmayacak. Ama parti için ‘Abdullah Gül partisi’ diyebiliriz. Yeni parti kurma çalışmaları için AK Partili eski bakanlardan bir heyet oluşturulduğu söyleniyor. Heyet, yeni partinin programını yazmaya başlamış. Parlamenter sistemi savunan bir parti öngörülüyormuş. 1 Nisan’dan itibaren partinin kuruluşunda yer almasını istedikleri isimlere teklif götürecekleri söyleniyor. Yeni partinin şansını AK Parti’nin yerel seçimlerde alacağı oy oranı belirleyecek. Abdullah Gül’ün kurduracağı partinin 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine göre hazırlık yaptıkları söyleniyor" ifadelerini kullandı.

"GÜL, DAVUTOĞLU'NA SICAK BAKMIYOR, BABACAN ISRARCI"

 "Yeni parti kurma çalışmalarını yürütenlerin, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’yla da görüşerek “Biz yeni bir parti kuruyoruz. Birlikte çalışalım” teklifini götürecekleri söyleniyor" diyen Selvi, "Abdullah Gül pek sıcak bakmasa da Ali Babacan’ın Davutoğlu konusunda ısrarlı olduğu ifade ediliyor. Zaten Gül ve Babacan’a yakın isimlerle Davutoğlu’nun da sık sık görüştüğü söyleniyor. Bu arada Ahmet Davutoğlu ne yapıyor? Konferanslar verdiği ve yeni kitaplar yazdığı biliniyor. Kendisini ziyaret edip gidişata ilişkin görüşlerini paylaşanlar olduğu belirtiliyor. Süreçleri yakından takip eden, bir Türkiye tasavvuru olan Davutoğlu’nun edilgen bir tavır içinde olması beklenmiyor. Davutoğlu’nun henüz yeni parti kurma noktasında olmadığı ifade ediliyor. Ama tecrübeli bir siyaset muhabiri olarak şunu söyleyebilirim ki bu sinyaller gelecekte yeni bir partiyi işaret ediyor" diye yazdı.

Etiketler :