"Guinness Laleleri" Ato Hatıra Ormanı'na Dikildi

"Guinness Laleleri" Ato Hatıra Ormanı'na Dikildi

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odasının (ATO) düzenlediği Ankara Alışveriş Festivali kapsamında geçen yıl yetiştirilen ve Guinness Rekorlar Kitabı'na...

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odasının (ATO) düzenlediği Ankara Alışveriş Festivali kapsamında geçen yıl yetiştirilen ve Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 4 bin 968 lale soğanı, ATO Hatıra Ormanı'na dikildi.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Alışveriş Festivali kapsamında geçen yıl 13 Eylül'de, 828 kişinin katılımıyla ekilen ve Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 4 bin 968 lale soğanı, Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde bulunan ATO Hatıra Ormanı'na dikimi için tören düzenlendi. 

Törende konuşan ATO Başkanı Salih Bezci, İtalya ve Hollanda'yı örnek göstererek, lale yetiştiriciliğinin ticari faaliyet haline dönüştürülmesi gerektiğine dikkati çekti.

ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür de lale soğanlarının dikimini ve bakımını gerçekleştiren Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini kutlayarak, etkinliğin diğer okullara da örnek olması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından lale soğanlarının dikimi gerçekleştirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı