Güçlü’ye 60 yaş sürprizi

Güçlü’ye 60 yaş sürprizi

Kendini Konya kültürüne adayan Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü’ye, yönetim kurulu üyeleri tarafından büyük bir sürpriz yaparak teşekkür plaketiyle birlikte “60 Yaşında Hep Birlikte Nice Mutlu Yıllara” denildi.

Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, 60 yaşına basması dolayısıyla arkadaşları ve dostları tarafından kendisine sürpriz yapıldı.

Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından Öncü Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen ve Konya Aydınlar Ocağı Başkan Yardımcısı Mustafa Sinan Ümit tarafından organize edilen programda; Dr. Mustafa Güçlü’ye “3 Mayıs Türkçüler Günü ve 3 Mayıs 2015 Dr. Mustafa Güçlü 60 Yaşında. Hep Birlikte Nice Mutlu Yıllara. Konya Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu” yazılı teşekkür plaketi ile Oğuzlar’ın Kayı Boyu Sancağı arması, Aydınlar Ocağı’nın en genç üyesi olan Osman Selçuk Ümit tarafından takdim edildi. Güçlü’ye ayrıca çeşitli kitap ve yayınlar hediye edildi. Teşekkür plaketini Konya Aydınlar Ocağı kurucu Başkanı Av. M. Ali Uz takdim ederken “Başkanımıza Allah’tan hayırlı ömürler ve Konya kültürüne yapacağı hizmetlerinde de başarılar dilerim” dedi. Yaş gününde kısa bir konuşma yapan Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Güçlü ise, kendisine gösterilen bu kadirşinaslık örneği ve sürprizden dolayı yönetim kurulu üyelerine ve bilhassa M. Sinan Ümit’e çok teşekkür etti. M. Sinan Ümit de, “genel başkanımızın soyadı gibi güçlü olması için her zaman yanındayız” diyerek gecenin anısına şunları dile getirdi.

“Gecemizin iki yönü var. 3 Mayıs Türkçüler Günü ve Mustafa Güçlü başkanımızın 60. Yaş Günü. Elinizdeki hatıra kartlarında bu iki özelliği, 2 güzelliği vurguladık. 3 Mayıs’ta 60. Yaş her fâniye nasip olmaz. Kıymetli başkanımıza “Hep beraber nice mutlu yıllara, nice hizmetlere” diyoruz.

3 MAYIS’TA NELER OLDU?

3 Mayıs 1944’de ne oldu?

II.Dünya Harbi’nin syri değişip Almanya’nın yenileceği ortaya çıkınca Türkiye, yâni Ankara makas değiştirdi. Her makas değiştirmede, her açılımda olduğu gibi yine Türk Milliyetçiliği ayaklar altına alındı ve tutuklamalar başladı. 3 Mayıs 1944’de DIŞ TÜRKLER diyenlerin, TURAN diyenlerin cezaevine atılma tarihidir.

3 Mayıs 1945 ise, bu tutukluların ilk defa cezaevinde toplanmalarının tarihidir. Yâni 70 yıl önce Tophane Askeri Cezaevi’nde Reha Oğuz Türkkan, Zeki Velidi Togan, Nihal Atsız, Necdet Sancar, Orhan Şevki Gökyay ve arkadaşları bu gün bir araya gelmişlerdir. 3 Mayıs 1947’de ise Ankara ‘pardon’ demiş ve tutuklu Türk Milliyetçileri beraat etmiştir.  6 asker ve 23 sivil çektikleriyle kalmıştır. Reha Oğuz Türkkan merhum “Tabutluktan Gurbete” isimli eserinde, bu dönemi bütün acılarıyla anlatmıştır. 3 Mayıs 1945 cezaevindeki toplantının karakalem resmini de çizmiştir. 3 Mayıs’ın kurumsallaşma tarihi ise 1954 yılıdır.”

3 Mayıs 1955 tarihinde doğan Dr. Mustafa Güçlü’nün doğum günü 3 Mayıs Türkçüler Günü’yle çakışınca, her iki anlamlı gün birlikte kutlandı. Şâir yazar İsmail Detseli de, Mustafa Güçlü’ye yazdığı akrostiş şiirini okudu. Geceye Konya Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Üyeleri olan Musa Erarıcı, Mehmet Gökçe, Mehmet Emin Mıhoğlu, Ali Naltekin, Osman Selçuk Ümit, M. Sinan Ümit, Dr. Halil Öztürk, Av. Ahmet Güney, Av. Murat Güçlü ve eşleri ile Mustafa Güçlü’nün evlatları ve torunları katıldı.