"Güçlü ve gelişen Kazakistan'ı kurduk”

"Güçlü ve gelişen Kazakistan'ı kurduk”

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev: - “Egemenliğe kavuştuktan sonra adım adım güçlü ve gelişen Kazakistan'ı kurduk”

ASTANA (AA) - Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, egemenliğe kavuşmasından sonra adım adım güçlü ve gelişen devlet kurduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, 16 Aralık Bağımsızlık Günü öncesinde ülkenin gelişmesine katkı sağlayan vatandaşlara ödül verilen törende yaptığı konuşmada, ülkesinin bağımsızlığını kazandığı günden bu yana önemli başarılar elde ettiğini vurgulayarak, “Egemenliğe kavuştuktan sonra adım adım güçlü ve gelişen Kazakistan'ı kurduk.” ifadelerini kullandı.

Uyguladıkları geniş çaplı modernizasyon süreci çerçevesinde vatandaşların refahını artırdıklarına dikkati çeken Nazarbayev, “Kazakistan, bu süreçte uluslararası arenadaki etkisini de güçlendirdi.” diye konuştu.

Nazarbayev, bütün başarıların Kazakistan halkının enerjisiyle elde edildiğinin altını çizdi.

Kazakistan Başbakanı Bakıtcan Sagintayev'in de hazır bulunduğu törende, Astana EXPO 2018 Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmetjan Esimov ve Kazakistan Yüksek Mahkeme Başkanı Jakip Asanov’un da aralarında bulunduğu kişilere kültür, ekonomi, savunma alanında ülkenin gelişmesine yaptıkları katkı için devlet nişanı verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :