"Güçlü Türkiye hiç kimsenin işine gelmiyor"

"Güçlü Türkiye hiç kimsenin işine gelmiyor"

- TGF Başkanı Ağaoğlu, yabancı basının Türkiye'deki olayları abartarak 3-6 Kasım'da Antalya'da düzenlenmesi planlanan THY Open Golf Turnuvası'nı engellemeye çalıştığını belirtti- Ağaoğlu: "Türkiye'deki 10 gramlık bir olay, yurt dışında 10 megatonluk olay

ANKARA (AA) - HALİL İBRAHİM AVŞAR - Türkiye Golf Federasyonu (TGF) Başkanı Ahmet Ali Ağaoğlu, Antalya'da 3-6 Kasım tarihlerinde düzenlenmesi planlanan THY Open Golf Turnuvası'nın, yabancı basın tarafından güvenlik bahane edilerek engellenmeye çalışıldığını söyledi.

TGF Başkanlığına 5. kez seçilen Ağaoğlu, AA muhabirine, THY Open Golf Turnuvası ve yeni dönemdeki hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Avrupa'nın para ödülü en yüksek golf turnuvalarından biri olan THY Open 2016 için hazırlıkların son aşamaya geldiğini anlatan Ağaoğlu, bu süreçte yabancı basının organizasyonu engelleme girişimlerine maruz kaldıklarını vurguladı.

Ağaoğlu, Türkiye'de yaşanan olayların dış basın tarafından abartıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki 10 gramlık bir olay, yurt dışında 10 megatonluk olay gibi anlatılıyor. İnanılmaz abartılıyor. Bunların amaçlarının ne olduğu belli. Ülke turizmine darbe vurmak istiyorlar. Ülkenin ekonomisini zayıflatmayı amaçlıyorlar. Antalya'daki son olayı da mutlaka kullanacaklardır. İnşallah, korktuğumuz kadar sıkıntı yaratmaz. Kolay olmuyor ama bu organizasyonun gerçekleşmesi için sürekli girişimde bulunuyoruz."


- "Her konuda gereken mücadeleyi veriyoruz"


Ahmet Ali Ağaoğlu, federasyonların görevlerinin sadece sporla sınırlı olmadığını belirterek, "Güçlü Türkiye hiç kimsenin işine gelmiyor. Federasyonların ekonomik, politik görevi de var. Ülke tanıtımı anlamında zaten her federasyonun hizmetleri var. Biz de her konuda gereken mücadeleyi veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu anlamda Antalya'nın 4. kez ev sahipliği yapacağı THY Open Golf Turnuvası'nın da ülke tanıtımına büyük katkı sağlayacağına dikkati çeken Ağaoğlu, üç gün içerisinde organizasyonun müsabakalar oynanabilecek şekilde hazır hale geleceğini kaydetti.

Dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods'un sakatlığı nedeniyle 7 milyon dolar ödüllü turnuvada yer alamayacağını hatırlatan Ağaoğlu, Rory McIlroy veMartin Kaymer gibi birçok önemli isimi Antalya'nın ağırlayacağını dile getirdi.


- Yeni dönemde hedefler


Ağaoğlu, yeni dönemde golf sahalarının artırılmasına büyük önem vereceklerinin altını çizdi.

Halk tipi gol sahası sayısının 15'e çıkarılması gerektiğini aktaran Ağaoğlu, "Kulüp ve sporcu sayısının da iki katına çıkarılması öncelikli hedefler arasında yer alıyor. Şu an faal bin 600 sporcumuz var, bunun artması gerekiyor. Sporcu sayısı artıkça, başarılar gelir." değerlendirmesinde bulundu.

TGF Başkanlığı görevini 2001 yılından itibaren yürüten Ağaoğlu, golf sporuna daha iyi hizmet edecek birisinin çıkması halinde görevi devretmeye hazır olduğunu belirterek, "Bizden daha iyi hizmet verecek birileri varsa onların bizi itelemesine gerek yok, bizim onların yolunu açmamız lazım." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :