GÜBRETAŞ'a AA'dan üst düzey transfer

GÜBRETAŞ'a AA'dan üst düzey transfer

Anadolu Ajansı Uluslararası Operasyonlar Direktörü İbrahim Yumaklı, GÜBRETAŞ Genel Müdür Vekili olarak atandı

İSTANBUL (AA) - Anadolu Ajansı (AA) Uluslararası Operasyonlar Direktörü İbrahim Yumaklı, Gübre Fabrikaları T.A.Ş'ye (GÜBRETAŞ) Genel Müdür Vekili olarak atandı.

GÜBRETAŞ'tan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, şirket Yönetim Kurulu'nun bugün aldığı karar çerçevesinde, İbrahim Yumaklı, Genel Müdür Vekilliği görevine getirildi.

Aynı zamanda Genel Müdür Yardımcılığı görevini de yürütecek İbrahim Yumaklı, yaklaşık bir yıldır AA'da Uluslararası Operasyonlar Direktörü olarak görev yapıyordu.

Borsa İstanbul'da 1986'da işlem görmeye başlayan ilk 13 şirketten biri olan GÜBRETAŞ, Türk çiftçisinin kimyevi gübrelerden yararlanarak yüksek verimli ve kaliteli ürünler elde etmesi fikrinden yola çıkılarak, ilk fabrikasını İskenderun'da kurarken, 1993'te özelleştirme ile şirketin çoğunluk hisseleri, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'ne geçti.

Şu an 370 çeşit ürün, 5 üretim tesisi, 6 laboratuvar, 5 lojistik merkezi ile Tarım Kredi Kooperatifleri'nin tek tedarikçisi olan GÜBRETAŞ'ın liderliğini yaptığı konsorsiyum, 2008'de İran'ın en büyük petrokimya tesisleri olan Razi Petrokimya tesislerini aldı.

Fortune dergisinin 2010'da yayınladığı araştırmada, son 3 yıllık verilere göre, "Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketi" olarak da seçilen GÜBRETAŞ, 2011 yıl sonu cirosuyla "Milyar Dolarlık Şirketler" arasında bulunuyor. Başta Negmar Denizcilik Yatırım ve Tarkim Bitki Koruma Sanayi olmak üzere iştirakleri de bulunan GÜBRETAŞ, global marka olma yolculuğuna Genel Müdür Vekili İbrahim Yumaklı ile devam edecek.

- İbrahim Yumaklı'nın öz geçmişi

Kastamonu'da doğan İbrahim Yumaklı, Bakırköy İmam Hatip Lisesi'nin ardından, Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu.

İş hayatına 1993'te Marshall Boya AŞ'de İthalat İşlemleri Uzmanı olarak başlayan Yumaklı, 2011 yılına kadar Akzo Nobel Türkiye bünyesinde bulunan Marshall Boya ile bağlı grup şirketlerinin mali gruplarında yöneticilik yaptı.

İbrahim Yumaklı, 2011'de Al JazeeraTürkiye'ye transfer oldu. Yumaklı, 2012-2015 yılları arasında Cine5 TV'de Genel Müdürlük yaptı.

Bu yılın ocak ayından itibaren AA Uluslararası Operasyonlar Direktörü olarak görev yapan İbrahim Yumaklı'nın iki çocuğu bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :