"Gübretaş eğitim bursu" kazananlar açıklandı

"Gübretaş eğitim bursu" kazananlar açıklandı

Tarım sektörüne nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla 2007 yılından bu yana ziraat fakültesi öğrencilerine geri ödemesiz burs veren Gübretaş,...

Tarım sektörüne nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla 2007 yılından bu yana ziraat fakültesi öğrencilerine geri ödemesiz burs veren Gübretaş, ziraat fakültelerinde eğitim görüp ekonomik desteğe ihtiyacı olan belli sayıda çiftçi çocuğuna ilk sınıftan başlayarak 4 yıl boyunca karşılıksız eğitim bursu veriyor.

2015-2016 eğitim döneminden itibaren Gübretaş'tan burs alacak öğrencilerin isimleri açıklandı.

 15 Ekim'de sona eren başvurularla ilgili inceleme ve değerlendirme yapan Gübretaş Burs Komisyonu, Türkiye genelindeki ziraat fakültelerine bu yıl ilk kez kayıt yaptıran 33 yeni öğrenciye daha eğitim bursu verme kararı aldı. 

Bu isimlerle birlikte Gübretaş eğitim bursundan yararlanan toplam üniversiteli sayısı da 226'ya yükseldi. Bu öğrencilere, 9 ay boyunca aylık 275 TL'lik burs ödenecek.

Gübretaş Genel Müdürü Şükrü Kutlu, Türk tarımında verimliliği artıracak nitelikli insan kaynağının yetişmesi ve sektörde bilinçli tarımın artırılmasını amaçladıklarını söyledi.

Kutlu, "Giderek stratejik önemi artan tarım alanında dünyayla rekabet için değişim ve dönüşümün yolunun eğitimden geçtiğine inanıyoruz. Bu nedenle bilinçlendirme ve eğitime yönelik sosyal projelerle katma değer üretmeye çalışıyoruz. Bu alandaki en anlamlı projelerimizden biri de ziraat fakülteleri öğrencilerine verdiğimiz burs desteğidir. Geleceğin ziraat mühendisleri olacak bu genç arkadaşlarımız, bilinçli tarımın umut veren en taze fidanlarıdır" ifadelerini kullandı.

Bu yıl Gübretaş eğitim bursunu kazananlarının isimleri şirketin internet adresinde (www.gubretas.com.tr) açıklandı. Burs almaya hak kazanan öğrenciler, kayıt için istenen evrakları 30 Kasım'a kadar tamamlayabilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı