GTO'dan Gaziantep'e lojistik merkezi

GTO'dan Gaziantep'e lojistik merkezi

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık: "Gaziantep'e tüm dünyanın örnek alacağı bir lojistik merkez yapacağız"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep'e dünyanın örnek alacağı bir lojistik merkez yapacaklarını bildirdi. 

Bartık, yaptığı yazılı açıklamada, 2015 yılının ilk meclis toplantısında, Gaziantep'e lojistik bir merkez kurulmasının ele alındığını, bu kapsamda şehrin yapısına uygun lojistik merkezlerinin bulunduğu noktalarda incelemelerde bulunduklarını belirtti.

Avrupa’nın en güneyinde ve Ortadoğu'ya açılan kapı olan Gaziantep'in 5 saatlik uçuş mesafesinde 2 milyar insana ulaşabilecek bir coğrafi konuma sahip olduğunu anlatan Bartık, şunları kaydetti:

"Mersin ve İskenderun limanlarına çok yakınız. Öte yandan ülkemizin doğusunda planlanan Ovit Tüneli, Kop Tüneli gibi tünelleri de içeren karayolları tamamlanınca ürünlerimiz Karadeniz limanları ile Rusya, Ukrayna, Kafkaslar ve Türki Cumhuriyetlere ulaştırılmasında da önemli bir avantaj sağlayacağız. Coğrafi konumu ve ekonomik gücünü göz önünde bulundurunca bu merkezin hem Gaziantep'e, hem bölgeye hem de ülkemize önemli bir değer katacağı kuşkusuz."

Bartık, planlanan lojistik merkezi, Büyükşehir Belediyesinin de desteklediğini dile getirerek "Geçtiğimiz günlerde odamız ve Büyükşehir Belediyesinden yetkilerle birlikte Almanya'ya giderek Bremen Lojistik Merkezinde incelemelerde bulunduk. Gaziantep'e tüm dünyanın örnek alacağı bir lojistik merkez yapacağız. Bunun için kolları sıvadık, yıl sonunda temelini atmayı hedefliyoruz" diye konuştu. 

Toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de göreve geldikten sonra gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında, GTO yönetimi ve meclisine bilgi verdi.  Şahin, program sonunda soruları cevapladı. 

Kaynak:Haber Kaynağı