Grup Tillo Erbil'de konser verdi

Grup Tillo Erbil'de konser verdi

Seslendirilen Kürtçe ve Osmanlı Türkçesi ezgiler katılımcıların büyük beğenisini topladı

ERBİL (AA) - Grup Tillo, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde Kürtçe ve Osmanlı Türkçesi eserlerini seslendirdiği bir konser verdi.

Erbil'deki Dedeman Hotel'de, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle düzenlenen konsere, Grup Tillo'dan Mustafa Kadaş, Celal İnan ve Veysi Atadan'ın yanı sıra IKBY'deki ses sanatçıları, siyasiler ve Türkiye'den gelen bazı gazeteciler katıldı.

Grup Tillo, kısa bir süre önce çıkan "Divan-i Hani" albümünden seslendirdiği Kürtçe ve Osmanlı Türkçesi ezgilerle katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Konser sonrası AA muhabirine konuşan grubun kurucularından Mustafa Dadaş, "Bu konser bizi Osmanlı dönemindeki güçlü Türk-Kürt beraberliğine götürdü. Bu nedenle içimizde büyük bir heyecan var. Burada bulunmaktan ve konser vermekten çok mutluyum." dedi.

Grup ile Erbil'e gelen TRT Kürdi Koordinatörü Mustafa Ekici ise seslendirilen tüm eserlerin ünlü Kürt şair Ahmed-i Hani'ye ait olduğunu belirterek, Türk toplumunun İslam'dan uzaklaştırılmasından dolayı bu şairi henüz tam olarak tanımadığını, ancak Grup Tillo'nun onun şiirlerini Erbil'de seslendirmesinin büyük bir anlam taşıdığını söyledi.

Grubun büyük bir beğeni topladığını ve Erbillilerin çok etkilendiğini kaydeden Ekici, "Türkiye ve Kürtler arasında iyi ilişkilerin gelişmesine vesile olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Dinleyiciler arasında yer alan Yeni Şafak gazetesi köşe yazarı Kemal Öztürk de grubun seslendirdiği eserleri çok beğendiğini dile getirerek, konserde Ahmed-i Hani gibi bir şairin şiirlerinin okunmasının da ayrı bir güzellik kattığını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :