Grip öldürüyordu

Grip öldürüyordu

Konya'da göğsündeki şiddetli ağrı nedeniyle hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki 17 yaşındaki lise öğrencisi Burak İnanır'ın, geçirdiği ağır grip enfeksiyonuna bağlı kalp krizi geçirdiği belirlendi

Edinilen bilgiye göre, meslek lisesi öğrencisi Burak İnanır (17), göğsündeki şiddetli ağrı nedeniyle gittiği hastaneden acil olarak Konya Farabi Hastanesi'ne sevk edildi. Kalp krizi geçirdiği belirlenen İnanır'a, hemen anjiyo yapıldı. İnanır, yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Hastanenin Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Telli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ciddi ve anında gelişen ağrı nedeniyle İnanır'ın kalp krizi geçirebileceği düşüncesiyle hastanelerine getirildiğini söyledi. 

Kontrollerinde kalp enzimleri yüksek çıkan İnanır'ın daha sıkı ve yakın takibe alındığını belirten Telli, detaylı incelemelerde ve yeniden yapılan ölçümlerde kalp krizini doğrulayacak enzimlerin yüksek olduğunun görüldüğünü dile getirdi.

Sonrasında hastalarına anjiyo yapıldığını aktaran Telli, "Meslek hayatımda ilk defa 17 yaşındaki hastaya bu nedenle anjiyo gerçekleştirdim. Hastayı sorguladığımızda kalp krizine, bize gelmeden önce geçirdiği ağır grip enfeksiyonunun neden olduğunu tespit ettik" diye konuştu.

- Çok görülen bir durum değil

Gribin kadın ve erkeklerde kısırlığa, şeker hatalığının çıkmasına, görme ve işitme bozukluğuna neden olabileceğine işaret eden Telli, şöyle devam etti:

"Gribal enfeksiyon sonucu ölümcül sonuçlar çıkabilir. Hasta genç de olsa yaşlı da olsa ölebilir. Uygulanan tedaviyle, Burak'ın ileride gelişebilecek kalp kası adalesi hastalığını da bu şekilde önlemeye çalıştık. Virüs her denkleme girer, her denklemi bozar. Grip kalp krizini tetikleyebilir. Tetiklediği gibi kalp krizine benzer tabloları meydana getirebilir. Gribin kalp krizini geçirme ihtimali çok görülen bir durum da değildir. Ciddiye alınmayan grip hastalığı, çok ciddi tabloları beraberinde getirebilir. Diyorlar ya 'bir grip oldu öldü adam, bir grip oldu gitti adam'. İşte hastamızdaki durum bu. Müdahale edilmeseydi sonuç kötü olabilirdi." 

- Gripten dolayı ağrı olduğunu düşünmüş

Burak İnanır ise göğsündeki ağrıları bir süre gripten kaynaklanabileceğini düşündüğünü kaydetti. Adeta göğsüne bıçak saplanır gibi ağrıları artınca hastaneye başvurduğunu ifade eden İnanır, gribin kalp krizini tetiklediğini öğrenince çok şaşırdığını, sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi.