GRAFİKLİ - Sezona hayal kırıklığıyla başlayanlar

GRAFİKLİ - Sezona hayal kırıklığıyla başlayanlar

- Avrupa'nın önde gelen liglerinde mücadele eden birçok köklü kulüp, bu sezon istediği sonuçları alamayarak eski günlerini aratıyor- Premier Lig'de geçen sezonun şampiyon takımı Leicester City ile çıkış yapan ekibi West Ham United, bu sezon düşük performa


ANKARA (AA) - DOĞA KIRMIZIOĞLU - Avrupa'nın önde gelen liglerinde, transfer döneminde yapılan yüksek harcamalara rağmen aldıkları sonuçlarla sezona hayal kırıklığıyla başlayan birçok köklü kulüp bulunuyor.

İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya ve Fransa liglerinde, bu sezon hedeflediği başarıya henüz ulaşamayan bu kulüpler, taraftarlarını da üzüyor.

İngiltere Premier Lig'de ilk 7 haftanın ardından sezona hayal kırıklığıyla başlayan kulüpler arasında Leicester City, West Ham United, Manchester United ve Chelsea yer alıyor.


- Leicester City şampiyonluk yarışından uzaklaştı

Geçen sezon şampiyonluğa ulaşarak tüm futbol otoritelerini şaşırtan Leicester City, yaz transfer döneminde kadrosundaki yıldızları elinde tutarak bu sezonun da iddialı takımları arasında yer alabileceğini göstermişti.

Buna rağmen ilk 7 haftada sadece Swensea City ve Burnley'i yenerek 2 galibiyet alabilen İngiltere temsilcisi ligde 12. sırada yer alarak eski performansının çok uzağında bir görüntü sergiliyor. Şampiyonlukta büyük pay sahibi olan James Vardy ile sezon başında 30 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Sporting Lizbon'dan transfer edilen Islam Slimani 7 maçta 2, Cezayirli yıldız futbolcu Riyad Mahrez ise bu sezon sadece 1 kez fileleri havalandırabildi.


- West Ham kümede kalma savaşı veriyor

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham United ise geçen yılki başarılı performansının aksine bu sezon ligde kalma savaşı veriyor.

2015-16 sezonunda göze hoş gelen futbolu ile ligi 6. sırada bitiren Londra temsilcisi, bu sezon ise tek galibiyetini 2. haftada Bournemouth karşısında 1-0'lık sonuçla alabildi. Geçen hafta Middlesbrough ile 1-1 berabere kalarak puanını 4'e yükselten West Ham United, ligde 18. sırada küme düşme hattında yer alıyor. Tari̇hi̇ni̇n en kötü sezon başlangıçlarından birini yapan İngiliz ekibinde, Bilic'in kötü gidişatı durduramaması halinde görevine son verilebileceği iddia ediliyor.


- Manchester United ve Chelsea'nin formu düştü

Premier Lig'de bu sezon şampiyonluk hedefleyen Manchester United ile Chelsea gibi köklü kulüpler de henüz istedikleri formu yakalayamayan kulüpler arasında bulunuyor.

Dünyaca ünlü Portekizli teknik adam Jose Mourinho'nun teknik direktörlüğe getirilmesinin ardından Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic ve Henrikh Mkhitaryan gibi önemli isimleri kadrosuna dahil eden Manchester United, Premier Lig'de ilk 3 haftayı galibiyetle kapatmasına rağmen sonrasında üst üste aldığı 2 yenilgiyle üst sıralardaki yerini kaybetti. Son olarak konuk ettiği Stoke City ile 1-1 berabere kalan Manchester United, ligde topladığı 13 puanla lider Manchester City'nin 5 puan gerisinde 6. sırada yer aldı.

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan diğer İngiltere temsilcisi Chelsea de İtalyan teknik adam Antonio Conte yönetiminde ilk 7 haftada beklenen patlamayı yapamadı. İlk 3 haftayı galip kapatmasının ardından düşüşe geçen Londra temsilcisi, sonraki dönemde Swansea City ile 2-2 berabere kalırken, ezeli rakipleri Liverpool'a 2-1, Arsenal'e ise 3-0 yenilerek hayal kırıklığı yaşadı. Chelsea, ligde bu sezon topladığı 13 puan ve averaj farkıyla Manchester United'ın gerisinde 7. sırada kaldı.


- Valencia eski günlerini arıyor

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) ise sezonun en büyük hayal kırıklığına Valencia imza attı. Geçen sezon takımı yöneten İngiliz teknik adam Gary Neville'ın göreve gelmesiyle kan kaybetmeye başlayan İspanya temsilcisi, daha sonra göreve getirilen İspanyol teknik direktör Pako Ayestaran yönetiminde ise bu sezonun ilk 4 haftasını puansız kapattı.

Alaves ve Leganes galibiyetleriyle 6 puan toplamasına rağmen son olarak Atletico Madrid'e 2-0 mağlup olan eski Fenerbahçeli Nani'nin de forma giydiği Valencia, ligde 18. sırada kümede kalma mücadelesine devam ediyor. Bir dönem Galatasaray'ı da çalıştıran İtalyan teknik adam Cesare Prandelli'yi göreve getiren Valencia, bu hamlesiyle yeniden eski günlerine dönmek istiyor.

La Liga'nın en köklü ve son dönemin en başarılı takımlarından Barcelona ise son maçında deplasmanda Celta Vigo'ya 4-3 yenilerek liderlik yarışında 4'üncü sıraya kadar geriledi. Katalan temsilcisi, ligin 3. haftasında Alaves'e de 2-1 mağlup olarak sürpriz başka bir sonuca daha imza atmıştı. Barcelona'nın ezeli rakibi Real Madrid de ligde üst üste 3 beraberlik alarak galibiyet hasretini dindiremedi.


- Schalke 04 ilk puanını 6. haftada aldı

6 haftası geride kalan Alman 1. Futbol Ligi'nde (Bundesliga) ilk 5 haftayı puansız kapatan Almanya'nın köklü kulüplerinden Schalke 04, ilk 3 puanını geçen hafta Borussia Mönchengladbach'ı 4-0 yenerek alabildi. Bu galibiyetle son sıradan 16'ncılığa yükselen Alman temsilcisinin, ligde üst sıralara çıkması için önünde zorlu maçlar bulunuyor.

Bundesliga'da 2008-09 sezonunda şampiyonluk, 2014-15 sezonunda ise ikincilik yaşayan Wolfsburg, bu sezon eski dönemlerini aratıyor.


- Gomez eski formundan çok uzakta

Ligdeki tek galibiyetini ilk hafta Augsburg karşısında alan Almanya temsilcisi, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetin ardından topladığı 6 puanla ligde 13. sırada bulunuyor.

Forvet hattına, geçen sezon Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen ve 26 golle krallık yarışını önde göğüsleyen Mario Gomez'i transfer eden Wolfsburg, Alman santrfordan istediği verimi henüz alamadı. Gomez, çıktığı 5 lig karşılaşmasında fileleri havalandırma başarısı gösteremedi.


- Fiorentina ile Inter şampiyonluk yarışının uzağında kaldı

İtalya 1. Futbol Ligi'nde (Serie A) sezona iyi başlayamayan kulüpler ise Fiorentina ile Inter oldu. Portekizli teknik adam Paulo Sousa yönetimindeki Fiorentina, 7 haftalık periyotun ardından ligde 8 puan toplayarak 14. sıraya yerleşti. İtalya temsilcisi, son olarak Torino deplasmanından 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı.

Sezon başında Roberto Mancini'den teknik direktörlük koltuğunu devralan Hollandalı teknik adam Frank de Boer yönetimindeki Inter ise Joao Mario, Antonio Candreva, Gabriel, Ever Banega, Cristian Ansaldi ve Marcelo Brozovic gibi transferin gözde oyuncularını kadrosuna katmasına rağmen ligde şampiyonluk yarışına henüz dahil olamadı. Kadrosunu yeniden yapılandırmasının ardından ligde 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyeti bulunan İtalyan kulübü, 11 puanla 9. sırada yer alıyor.


- Marsilya galibiyeti özledi

Fransa'nın köklü kulüplerinden Olympique Marsilya da bu sezon ligde hedeflerini gerçekleştiremeyen kulüpler arasına girdi.

Fransa 1. Futbol Ligi'nde (Ligue 1) 9 şampiyonluğu bulunan Fransa ekibi, geride kalan 8 haftada sahadan sadece 2 kez galip ayrılabildi. Sezon başında zirveyi hedefleyen Olympique Marsilya, ligde 9 puanla 14. sırada kaldı.


- PSG Ibrahimovic'siz zorlanıyor

Fransa'da son 4 sezondur rakiplerine açık ara fark atarak şampiyonluklar yaşayan Paris Saint-Germain (PSG) ise yıldız futbolcusu Zlatan Ibrahimovic'i kaybetmesinin ardından eskiye oranla daha sönük bir performans gösteriyor.

Geçen sezon 36 maç kaybetmeme serisiyle dikkati çeken Paris temsilcisi, bu sezon ise Monaco'ya 3-1, Toulouse'a ise 2-0 yenilerek 8 haftalık süreçte 2 kez mağlubiyet yaşadı. Ligde 16 puanı bulunan PSG, lider Nice'in 4 puan gerisinde 3'üncü sırada bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :