GRAFİKLİ - Aykut Kocaman'ın Galatasaray'a şansı tutmuyor

GRAFİKLİ - Aykut Kocaman'ın Galatasaray'a şansı tutmuyor

- Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbide karşılaşacakları sarı-kırmızılı takıma karşı, teknik adamlık kariyerinde 30 maçta sadece 4 kez galibiyet sevinci yaşadı- Kocaman, Fenerbahçe'nin başında Galatasaray'a karşı verdiği 9 sınavda üçer galibiyet, b


İSTANBUL (AA) - ERKAN TİRYAKİ - Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig'in 9. haftasında 22 Ekim'de konuk olacakları Galatasaray'a karşı teknik adamlık kariyerinde 30 resmi maçta sadece 4 kez galibiyet sevinci yaşadı.

Aykut Kocaman, 2001 yılında başladığı teknik adamlık kariyerinde 5 farklı takımla Galatasaray'a 30 kez rakip oldu. Tecrübeli teknik adam, resmi maçlarda sarı-kırmızılılara karşı 4 galibiyet elde ederken 10 beraberlik ve 16 yenilgi gördü.

Kocaman, Fenerbahçe ve Atiker Konyaspor ile dokuzar, İstanbulspor ile altı, Ankaraspor ile beş, Malatyaspor ile ise bir kez Galatasaray'a rakip oldu.


- Fenerbahçe ile 9 maç


Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin başında Galatasaray'a karşı çıktığı 9 sınavda (8 lig, 1 Süper Kupa) üçer galibiyet, beraberlik ve yenilgi aldı.

Fenerbahçe'yi 2010-2013 döneminden sonra bu sezon tekrar çalıştıran Kocaman'ın söz konusu 9 maçında sarı-lacivertliler 12 gol atarken, kalesinde 13 gol gördü.

Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe, Türk Telekom Stadı'nda Galatasaray'a karşı ligde çıktığı 4 maçta ikişer galibiyet ve yenilgi yaşadı.


- 4 takım, bir galibiyet


Aykut Kocaman, teknik adamlık kariyerinde Fenerbahçe'nin dışında çalıştırdığı 4 takımla Galatasaray'a karşı sadece bir kez galibiyet elde etti.

Tecrübeli teknik adam, İstanbulspor, Atiker Konyaspor, Ankaraspor ve Malatyaspor ile sarı-kırmızılılara karşı verdiği 21 sınavda 7 beraberlik ve 13 yenilgi yaşadı.

Kocaman, Fenerbahçe'nin dışında Galatasaray'a karşı tek galibiyetini 6 Aralık 2003'te İstanbulspor'un başındayken 3-1'lik skorla aldı.


- Türk Telekom Stadı'nda galibiyet hasreti


Aykut Kocaman, Türk Telekom Stadı'nda 5 yılı aşkın süredir galibiyet sevinci yaşayamıyor.

Deneyimli teknik adam Fenerbahçe'nin başında, Galatasaray'ın sahasındaki en son galibiyeti 22 Nisan 2012'de 2-1'lik skorla almıştı.

Kocaman, daha sonra Fenerbahçe ile 1, Atiker Konyaspor ile de 4 kez olmak üzere 5 defa geldiği Türk Telekom Stadı'nda Galatasaray karşısında 4 yenilgi, 1 beraberlik gördü.


- Türk Telekom Stadı'nda ilk yenilgi Kocaman'dan


Aykut Kocaman, Galatasaray'a Türk Telekom Stadı'nda yenilgi yaşatan ilk teknik adam oldu.

Sarı-kırmızılılar, yeni stadındaki ilk yenilgisini Kocaman'ın çalıştırdığı Fenerbahçe'ye karşı 2010-2011 sezonunda 18 Mart 2011'de 2-1'lik skorla almıştı.


- Kocaman'ın 19. derbisi


Aykut Kocaman, teknik adamlık kariyerinde Fenerbahçe'nin başında 19. kez derbi maça çıkacak.

Kocaman, sarı-lacivertli takımın başında Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı 18 derbide 8 galibiyet ile beşer beraberlik ve yenilgi yaşadı.

Tecrübeli teknik adam, Galatasaray'a karşı üçer galibiyet, beraberlik ve yenilgi aldı. Beşiktaş'a ise Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe galibiyet sayılarında 5'e 2 üstünlük kurarken, 2 derbi de beraberlikle sonuçlandı.


- Tudor'a karşı 3. randevu


Aykut Kocaman, Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor'a karşı 3. sınavını verecek.

Kocaman, Atiker Konyaspor'un başındayken Tudor'un çalıştırdığı Kardemir Karabükspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalmış, Hırvat teknik adam yönetimindeki Galatasaray'a ise 2-1 kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :