GPD-Ortak Gelişim Kongresi

GPD-Ortak Gelişim Kongresi

Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Boyner:- "Biz ancak doğru anda doğru müşteriye her yerde malı ulaştırırsak parayı kazanıyoruz"- "Bir müşterinin mağazalarda geçirdiği zaman ömrünün sadece yüzde 5'i"- "Neredeyse uyku dışında müşteriye ulaşamadığımız yer

İSTANBUL (AA) - Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Cem Boyner, "Biz ancak doğru anda doğru müşteriye her yerde malı ulaştırırsak parayı kazanıyoruz." dedi.

Boyner, Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) tarafından bu yıl "Değişen Müşteri" temasıyla üçüncüsü düzenlenen GPD-Ortak Gelişim Kongresinde, bir müşterinin mağazalarda geçirdiği zamanın ömrünün sadece yüzde 5'i olduğunu kaydetti.

Müşteriler işte, evde, yolda ve sosyal aktivitede daha fazla zaman geçirdiği için katalogdan satışlara ve telemarketinge de başladıklarını anımsatan Boyner, internetin müşteriye iş yerinde de ulaşmaya başladığını, böylece "müşteriye sadece mağazada dokunma" olayının dışına çıkıldığını dile getirdi.

Boyner, mobille beraber dünyanın çok ciddi değiştiğinin kabul edilmesi gerektiğine işaret ederek, "Neredeyse uyku dışında müşteriye ulaşamadığımız yer yok." dedi.

Kendi internet sitelerinin satışlarının yüzde 55'inin mobil telefonlar üzerindeki ekranlardan yaptığı bilgisini veren Boyner, bundan sadece 3 yıl önce mobilden yapılan satışın yüzde 10'ları bulmadığını ifade etti.

Boyner, çok anormal durumların dışında artık "Nerede satış yaparız?" konusunun tamamen değiştiğini, satışın artık her yerde olduğunun altını çizdi.

Temelde hazır giyimci olduklarını, ürünlerinin ömrü ile ilgili çok hassas olduklarına dikkati çeken Boyner, "Bizim ürünümüz bir kasa domates gibidir. Ürünü sattım sattım, modası geçti, ondan sonra yarı fiyatına bile satamayacağım, üçte birine bile satamayacağım." diye konuştu.

Konuşmasında Dinç Bilgin ile arasında geçen bir konuşmayı da aktaran Boyner, şunları kaydetti:

"Dinç Bilgin bana, 'Konfeksiyondan şikayet ediyorsun, benim gazetem öğleden sonra en fazla kanarya kafesine konur veya balıkçıdan aldığın palamutları sararsın' demişti. Şimdi internetteki bir haber 10 dakika sonra geçmiş bitmiş oluyor. Artık yenisi geliyor. Aslında biz ancak doğru anda doğru müşteriye her yerde malı ulaştırırsak parayı kazanıyoruz. Aslında o kadar ilginç rekabet fırsatları var ki? En lüks mağazanın bile Zara'nın altında fiyatlarla ürün sattığı pencere zamanlar var. Aslında en premium süper marketin bile, kullanım ömrü 1 gün kalmış ürünü o gün tüketmek üzere en ekonomik marketin fiyatlarının buluşacağı noktalar var. Bizim ne yapmamız gerektiği belli aslında. Müşteriyi anlayıp tanıyıp en doğru zamanda, bizim için en hesaplı noktada ürünümüzle paranın el değiştirmesini sağlamalıyız."

Cem Boyner, fotoğrafla ürün arama sistemini bütün Hopi sistemi içindeki ürünlere entegre etmek istediklerini de sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :