Gözyaşı’nda düğün sevinci

Gözyaşı’nda düğün sevinci

Gözyaşı Geceleri’nin sanat yönetmeni Haşim Akten, oğlu Mehmet’i Konya’lı Sümeyye ile evlendirdi.

Gözyaşı Geceleri’nin mimarı ve sanat yönetmeni Haşim Akten, oğlu Mehmet’i evlendirdi.

Afgan asıllı M.Fatih Nuristanî’nin biricik kızı Sümeyye ile dünya evine giren Mehmet Akten’in nikâhları, İstanbul Üsküdar’da kıyılırken geçtiğimiz hafta sonu Diltaş Tesisleri’nde de davetlilere Konya düğün pilavı ikram edildi. Yemek duasını ise Konya’nın emekli merkez vaizlerinden Abdurrahman Öksüz Hoca yaptı.

Düğünde yaptığı konuşmada oğlu Mehmet’e; “Oğlum bugüne kadar ben sana kol kanat gerdim. Bundan sonra sen kendi ailene kol kanat gereceksin. Aileni her türlü şerlere karşı koruyacak ve kollayacaksın. Hz. Ali gibi eşine danışmadan bir iş yapmayasın. Allah’a kul ve Habibine ümmet ol. Eşin sana bir emanettir. Emanete sahip çık, hata yaptığın zaman önce sen eşinden özür dile. Fatih olmadan sakın İstanbul’u fethetmeye kalkmayasın” şeklinde nasihat eden Haşim Akten, daha sonra Seccade, Kur’an-ı Kerim ve Bayrak armağan etti. Oğlu Mehmet, kendisine emanet edilen bu üç hediyeyi de öperek kabul etti. Akten, Kur’an’ın klavuzumuz, bayrağın namusumuz, seccadenin de imanımız ve kulluğumuzun bir nişanesi olduğunu hatırlattı.

Düğün yemeğine Akten ve Nuristanî aileleri ve Konya’daki davetlilerin yanı sıra Almanya’dan, Ankara’dan, İstanbul’dan gelen misafirler de katıldı.