Göztepe Kulübü Başkanı Sepil:

Göztepe Kulübü Başkanı Sepil:

"(İzmir'e stat yapılamaması ile ilgili) Temel sorun merkezi hükümetle İzmir'deki yerel yönetim arasındaki farklılık. Başka kentlerde statla ilgili kolayca çözülen meseleler, İzmir'deki bu farklılık nedeniyle gayet zor"


İZMİR (AA) - Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, kulübün stat sorunuyla ilgili, "Temel sorun merkezi hükümetle İzmir'deki yerel yönetim arasındaki farklılık. Başka kentlerde statla ilgili kolayca çözülen meseleler, İzmir'deki bu farklılık nedeniyle gayet zor" dedi.

Kulüp yöneticileri ve teknik direktör Önder Özen ile kentteki bir alışveriş merkezinde Göztepe'nin lisanslı ürünlerinin satıldığı mağazaya dönüştürülen eski model takım otobüsünün açılışını yapan Sepil, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sepil, Göztepe'nin PTT 1. Lig'de zor günler geçirdiğini belirterek, Spor Toto Süper Lig'e çıkabilecek bir takım kurmalarına rağmen başarılı olamadıklarını söyledi.

Başarısızlığın nedenlerini aradıklarını dile getiren Sepil, şöyle konuştu:

"PTT 1. Lig'de Göztepe'den daha az bütçesi olduğu halde daha fazla başarılı olan ve puan sıralamasında bizim üstümüzde yer alan takımlar, bizde bazı şeylerin doğru gitmediğini gösteriyor. Göztepe'nin mağlup olmasından, kazanamamasından hatta yeterli mücadeleyi sahaya yansıtamamasından acı duyuyorum. Bu süreci umarım atlatırız ve tekrar istediğimi hedeflere doğru yöneliriz."

Son haftalardaki kötü sonuçların ardından kulüpte "kaos ortamı" algısı oluşturulmak istendiğini savunan Sepil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Otobüsün taşlanması, maç sırasında yönetici bazı arkadaşlarıma tepki gösterilmesi, daha maçın 40. dakikasında futbolculara gösterilen tepki... Bunlar Göztepelilik duruşuna yakışmayan davranışlar. Bunları kınıyorum. Biz zaten yönetim olarak Göztepelilik duruşunu sergilemeyen, bu inancını sahaya yansıtmayan oyuncuları takımda tutmayız. Yönetim olarak ligin ikinci yarısında bir öz eleştiri yaptık, takım kurgusu adına bazı çalışmalar yaptık, yeni yaptığımız kontratların yapısını değiştirdik."


- "Stadımızı istiyoruz"


Gürsel Aksel Tesisleri'nin yerine yapılacak stadın kendi mesailerinin en büyük kısmının oluşturduğunu ifade eden Sepil, şunları kaydetti:

"Stat konusunda göreve geldiğim 1,5 sene önce neredeysek şu anda aynı noktadayız, herhangi bir ilerleme yok. Aradan zaman geçti, proje değişti, ihalede revizyon yapıldı ancak tam işe başlayacakken büyükşehir belediyesinden kaynaklanan sorunlar yumağı ile karşılaştık. Bin 400 metrekarelik belediye arsası için başkan Aziz Kocaoğlu ile görüştüm, şartlı olarak bu arsanın kullanılmasına izin verdi ancak başka davalık olan konular da var. Sonuçlanmasını bekliyoruz."

Sepil, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'nun Tekeli bölgesinde altyapı tesislerini ve stadı yapılmak üzere 130 dönümlük bir arazi teklif ettiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Ancak önceliğimiz Gürsel Aksel Stadı. Burada da kısa vadede çözüm görünmüyor. Göztepe'nin menfaatlerine göre karar vereceğiz. Burada temel sorun merkezi hükümetle İzmir'deki yerel yönetim arasındaki farklılık. Başka kentlerde statla ilgili kolayca çözülen meseleler, İzmir'deki bu farklılık nedeniyle gayet zor. Belediye ve merkezi hükümet arasında uyumun olduğu Bursa, Konya, Sivas ve Trabzon gibi kentlerde stat konusunda nasıl çalışmalar yapıldığını biliyorsunuz. Stat nerede yapılırsa yapılsın ama bir an önce yapılsın. Merkezi hükümet ve belediye uzlaşsın. Göztepe gibi 90 yıllık bir kulübün stadının olması büyük ayıp."

Göztepe Kulübü Başkanı Sepil:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :