Gözleri zarar gören sokak kedileri ameliyat edildi

Gözleri zarar gören sokak kedileri ameliyat edildi

Afyonkarahisar'da gözleri zarar gören ve vatandaşlar tarafından Afyon Kocatepe Üniversitesi Hayvan Hastanesine getirilen 3 sokak kedisi, ameliyat edildi

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar’da çeşitli nedenlerden dolayı gözleri zarar gören ve vatandaşlar tarafından Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (Hayvan Hastanesi) getirilen 3 sokak kedisi ameliyat edildi.

AKÜ Veterinerlik Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Demirkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hayvan Hastanesinin gerek çiftlik hayvanlarına, gerekse yaban hayvanlarının tedavilerine katkı sunduğunu belirtti.

Ayrıca sokak hayvanlarının da tedavilerini yaptıklarını ifade eden Demirkan, özellikle yaz aylarında göz travmalarına bağlı rahatsızlıkları bulunan sokak kedilerinin vatandaşlar ve belediye ekipleri tarafından hastaneye getirildiğini bildirdi.

Demirkan, bu sene hastaneye getirilen üç sokak kedisinin gözlerinde hasar tespiti yapıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ekiplerimiz tarafından yapılan incelemede, kedilerin gözlerinin uzaklaştırılması kararı verildi. Ameliyat doktora öğrencisi Fatma Görücü ve yüksek lisans öğrencimiz Yusuf Koç tarafından yapıldı. Ameliyattan sonra kediler Afyonkarahisar Belediyesi geçici hayvan barınağına teslim edilecek ve sahiplendirilmeyi bekleyecek."

Ameliyatı gerçekleştiren veteriner hekim Fatma Görücü ise kedilerin göz kürelerinde bozukluklar olduğunu, görme imkanlarının kalmadığını aktardı.

Anestezi altında gerçekleştirdiklerini ameliyatların yaklaşık 30 dakika sürdüğünü anlatan Görücü, ameliyatların stajyer öğrenciler için de deneyim olduğunu dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :