Gözleri sınırda kulakları ezanda

Gözleri sınırda kulakları ezanda

Türkiye'nin dört bir yanında ramazan heyecanı yaşanırken, Suriye sınırının en kritik bölgesinde görev yapan Mehmetçikler de ailelerinden uzakta olmanın verdiği burukluk ve vatan borcunu ödemenin gururuyla ramazanı geçiriyor- Dürbünlerle sık sık sınır hatt

GAZİANTEP (AA) - MEHMET AKİF PARLAK - Türkiye'nin dört bir yanında ramazan heyecanı yaşanırken, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçikler de ailelerinden uzakta olmanın burukluğu ancak vatan borcunu ödemenin gururuyla ramazanı geçiriyor.

Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki Gaziantep 1'inci Hudut Alayı Komutanlığı Köprübatı Hudut Karakolu'ndaki askerler, sınırın sıfır noktasında vatani görevlerini yerine getiriyor.

Türkiye'nin Suriye konusundaki kırmızı çizgisi olan Fırat Nehri'nin batısını kontrol eden Mehmetçik, hem terör örgütleri PYD ve DAEŞ arasında devam eden çatışmalarda sınırı korurken hem de kaçakçılara göz açtırmıyor.

Ramazan ayını sevdiklerinden uzakta buruk ama "vatan borcu" diyerek gururla geçiren askerler, elleri tetikte, gözleri sınırda, kulakları ise iftar vakti ezanda nöbet tutuyor.

Dürbünlerle sık sık sınır hattını kontrol eden askerler, gelişmeleri telsizlerle komutanlarına haber veriyor. Karakolda ise öğleden sonra iftar telaşı başlıyor.

AA muhabiri, Mehmetçiğin ramazanda kimi zaman öğle saatlerinde kimi zaman zifiri karanlıkta geçirdikleri nöbetler ile iftar hazırlıklarını görüntüledi.

- İftar hazırlıkları

Mutfakta görevli askerlerin, önceden belirlenen menüye bakıp iftar için hazırlık yaptığı karakolda, askerler nöbet tutan arkadaşları için lezzetli yemekler hazırlamanın telaşına düşüyor.

İftar saatine yakın masaları kuran askerler, özenle hazırladıkları sofralarda arkadaşlarına iftariyelikler sunmanın keyfini yaşıyor.

Sırayla yemeğini alan Mehmetçik de zorlu görevleri ve meşakkatli mesailerinin ardından yapılan dualarla oruçlarını açıyor.

İftarın ardından serbest zamanlarında kantinde televizyon izleyen ya da arkadaşlarıyla sohbet eden askerler, gece de nöbet tutarak vatandaşların huzur içinde ramazanı geçirmesini sağlıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :