Göz nuru oya ve yazmaları yurt dışına pazarlıyor

Göz nuru oya ve yazmaları yurt dışına pazarlıyor

Muş'ta girişimci Makbule Yılmaz, aldığı devlet desteği ile 3 yıl önce kurduğu iş sayesinde mahalledeki kadınların yaptığı el emeği göz nuru oya ve yazmaları internet üzerinden yurt dışına satıyor.

Muş'ta girişimci Makbule Yılmaz, hazırladığı projenin kabul edilmesi üzerine KOSGEB'den 50 bin lira hibe alarak, internet üzerinden oya ve yazma satışı yapılan bir firma kurdu. 

Bu kapsamda mahalledeki yaklaşık 20 kadına yaptırdığı el emeği göz nuru oya ve yazmaları internet üzerinden başta Arap ülkeleri olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerine pazarlayan iki çocuk annesi Yılmaz, hem kendisinin hem de mahalledeki kadınların aile bütçelerine katkı sağladı.

Yılmaz  yaptığı açıklamada, işe önce görümcesi Nuran Yıldırım ile başladığını, başarılı olunca proje hazırlayarak KOSGEB'e sunduğunu söyledi.

Projeleri kabul edildikten sonra mahalledeki kadınların ürettiği ürünleri de internetten satmaya başladıklarını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yerelde yaptığımız oya, yazma, patik, çorap ve lif gibi ürünleri ihraç ediyoruz. Bu ürünlerden en fazla oyalı yazmalar rağbet görüyor. Özellikle Araplardan tığ ve iğne ile yaptığımız yöresel yazmaların siparişini alıyoruz. Şimdiye kadar 3 yılda yaklaşık 35 bin avroluk ihracat yaptık. Amacımız 100 bin avroyu yakalamak."