Görmez'e "15 Temmuz Diriliş Ödülü"

Görmez'e "15 Temmuz Diriliş Ödülü"

"Hayat kısa paylaşmaya değer" temasıyla düzenlenen Kızılay Kısa Film Festivali Gençlik Ödülleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e "15 Temmuz Diriliş Ödülü" verilecek

ANKARA (AA) - Türk Kızılayı ve Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) tarafından "Hayat kısa paylaşmaya değer" temasıyla düzenlenen Kızılay Kısa Film Festivali Gençlik Ödülleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e, "15 Temmuz Diriliş Ödülü" verileceği bildirildi.

GENÇKONFED Genel Başkanı Bilal Okudan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu'nun "ahlak ve maneviyat" düsturunu her zaman ön planda tuttuğunu belirtti.

Tüm çalışmalarda GENÇKONFED'in gençliğin ihyası ve inşasını önemsediklerini vurgulayan Okudan, "Hayat kısa paylaşmaya değer" temasıyla bağış yapma ve sosyal sorumluluk bilincini ön plana çıkarmak istediklerini aktardı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen Kızılay Kısa Film Festivali ödüllerinin 14 Ekim'de Kahramanmaraş'ta takdim edileceğini aktaran Okudan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında sala okutarak bir milletin dirilişini sağlayan Görmez'e de "15 Temmuz Diriliş Ödülü" vereceklerini ifade etti.

Okudan, şunları kaydetti:

"Milletimiz en zor anlarını yaşadığı bir süreçte Türkiye bir anda sala seslerini işiterek maneviyata sarıldı ve bu sayede 15 Temmuz gecesini atlatabildik. Bu çağrının mimarı Diyanet İşleri Başkanımıza Türkiye gençliği olarak hangi ödülü layık görsek azdır. Türkiye'nin en ücra köşelerinde dahi okunan salalarla milyonlarca vatandaşımız tankların önüne set çekmiştir."

Festivalde, bağış yapmanın öneminin anlatıldığı kısa filmlerde dereceye girenlerin yanı sıra edebiyat, eğitim, gençlik ve spor alanlarında da ödüllerin takdim edileceği belirtildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı