Görme engellilerin "yamaç paraşütü" keyfi

Görme engellilerin "yamaç paraşütü" keyfi

Amasya Altınokta Körler Derneği Amasya Şubesi üyeleri paramotor ile yamaç paraşütü yaptı

AMASYA (AA) - Altınokta Körler Derneği Amasya Şubesi üyeleri paramotor ile yamaç paraşütü yaparak uçma keyfi yaşadı.

Merzifon Taşan Dağı mevkisinde toplanan Altınokta Körler Derneği Amasya Şubesi üyelerine, etkinliğe katkı sağlayan yamaç paraşütü pilotu Metin Pehlivan'ın tarafından bilgi verildi. Teknik sunum ve eğitimlerin ardından engelliler, uzman yamaç paraşütü pilotu eşliğinde tandem uçuş (uzman pilot ve yolcunun yaptığı çift kişilik uçuş) gerçekleştirdi.

Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yıldır yamaç paraşütü pilotluğu yaptığını ve Türkiye'de ilk defa görme engellileri uçurduklarını söyledi.

Görme engelli vatandaşların hislerine önem verdiklerini ifade eden Pehlivan, şunları kaydetti:

"Biz de bu güzel duyguyu onlara yaşatmak istedik. Kendilerinin engelli olduklarını düşünmüyorlar. Bizim onlara engel olmamamızı düşünüyorlar. Arkadaşlarımız çok güzel bir duygu yaşadı. Bu konuda ben bu güzel anıyı onlara yaşatabildiğim için çok mutluyum. Uçuş esnasında çok güzel duygulara büründüler, çok sevindiler. Kalkış anını hissetti arkadaşlarımız. Uçuş anını sonuna kadar hissettiler. Gerçekten hiçbir engelleri yokmuş gibi hissettiler, uçuş sırasında rüzgarı hissetmenin sevincini yaşadılar. Biz bugün görme engelli arkadaşlarımızla engellerini uçarak aştık."

Altınokta Körler Derneği Amasya Şube Başkanı Musa Demiryarar da, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü'ne yaklaştıkları için bu tarz etkinlikleri artıracaklarını ifade etti.

27 yıldır görme engelli olduğunu ve bugün yaşadığı duyguyu ömrü boyunca unutmayacağını vurgulayan Demiryarar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beyaz baston dediğimiz materyal görme engellilerin sadece bağımsız hareket etmelerinin yanında bağımsızlıklarının da sembolü. Biz de bundan yola çıkarak yamaç paraşütü ile uçuş yaptık. Pilotumuz Metin beyin katkılarıyla serbest bir şekilde özgürce farklı bir ortamda yaşadık. Havada çeşitli serbest hareketler yaparak heyecan yaşadık. Gökyüzünde her tarafınız açık, rüzgar ve gökyüzü ile baş başasınız. Uçarken ayağınızın altında bir şehir, bunu anlatmak farklı bir duygu, yaşamak farklı bir duygu. İlk defa böyle bir uçuş yaptım."

Demiryarar, paramotor ile yamaç paraşütü yapan tüm üyelerinin büyük keyif aldığını dile getirerek, engelli bireylerin önlerindeki zorlukları kaldırmaları için çeşitli etkinlikler yapması gerektiğini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :