Görme engellilerden Türkiye’de bir ilk

Görme engellilerden Türkiye’de bir ilk

Meram Belediyesi ve Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi iş birliğiyle Afrin Operasyonu’na destek maksadıyla 39 görme engelli dualarla Hatay’a uğurlandı.

Meram Belediyesi Hizmet Binası yanında düzenlenen programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram Belediyesi Meclis Üyeleri, Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan ve kafilede yer alan görme engelli vatandaşlar katıldı.

gorme-engellilerden-turkiye’de-bir-ilk-(9).jpg

MEHMETÇİĞE YAZILAN MEKTUPLAR DA GÖNDERİLDİ

Türkiye olarak son 3 yılda zorlu bir süreçten geçtiğimiz hatırlatan Başkan Toru, “Bu anlamda devletimizin ve milletimizin bekası için güvenlik güçlerimiz, Mehmetçiklerimiz gerek Doğu ve Güney Doğu Anadolu’da gerekse  Suriye’de, Afrin’de, Fırat Kalkanı’nda göğüslerini siper ederek vatanı için, devleti için, milleti için şehadet yolunda çarpışmaya devam ediyorlar. Bu süreçte Afrin Operasyonunda mücadele eden Mehmetçiğimize destek anlamında Görmeyenleri Koruma Derneğimizin mensuplarını Hatay’a gönderiyoruz. Belediyemiz tarafından daha önce başlatılan bir kampanya kapsamında yazılan mektuplar da Mehmetçiğimize ulaştırılmış olacak. Kardeşlerimize hayırlı yolculuklar diliyorum. Hz. Pir’in huzurundan oradaki Mehmetçiklerimize gönül dolusu sevgimizi, kucak dolusu selamlarımızı ve dualarımızı gönderiyoruz” dedi.

gorme-engellilerden-turkiye’de-bir-ilk-(8).jpg

“TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan da, “Dernek üyeleri olarak Afrin Operasyonu’nun başladığı andan itibaren sayısını hatırlayamayacağımız seviyede hatm-i şerifler okuyoruz, dualar yapıyoruz. Tabii biz engelli olduğumuz için vatan savunmasında kendimizi bulamıyoruz, askerlik yapamıyoruz ama ülke meselelerine son derece duyarlıyız. Meram Belediyemizin katkılarıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek üzere 39 kişiden oluşan görme engelli grubu ile Hatay’a gidiyoruz. Orada çeşitli ziyaretlerimiz olacak. Meram Belediyemiz her zaman bizlere büyük destek sağlıyor. Türkiye’nin meselesi olan Zeytin Halı Harekatı’na destek için belediyemizin bizleri Hatay’a göndermesinden büyük mutluluk duyuyoruz.  Belediye başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

gorme-engellilerden-afrin-destegi--(3).jpg

Görme engelliler Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından Hatay’a uğurlandı. Ellerinde Türk bayraklarını dalgalandıran görme engelli vatandaşlar duygularına hakim olamadı. Haber Merkezi

gorme-engellilerden-afrin-destegi--(2).jpg