Görme engelli Suriyeli gencin Kur'an aşkı

Görme engelli Suriyeli gencin Kur'an aşkı

Ülkelerinde devam eden iç savaştan ailesi ile kaçarak Türkiye'ye yerleşen görme engelli Atiye, kendisine hediye edilen kabartma yazılı Kur'an-ı Kerim'le en büyük hayali hafızlığa ulaşacak olmanın mutluluğunu yaşıyor- Atiye: "Benim gözlerim görmüyor ama el

ANKARA (AA) - MÜZAHİM ZAHİD TÜZÜN - Suriye'de devam eden iç savaştan kaçarak ailesiyle Türkiye'ye sığınan 17 yaşındaki görme engelli Muhammed Atiye, aşkla bağlandığı Kur'an-ı Kerim'i "gönül gözüyle" ezberleyerek, karanlık dünyasını aydınlığa çeviriyor.

Türkiye'ye 2 yıl önce gelen ve Ankara'nın Altındağ ilçesinde anne babası ve 4 kardeşiyle yaşayan Atiye, doğuştan görme engelli olmasına rağmen kendisine hediye edilen Braille alfabesiyle yazılı Kur'an-ı Kerim'le hafız olma hayalini gerçekleştirmek istiyor.

Yaşadığı ve gittiği her yerin kaç adım olduğunu bile aklında tutan Atiye, 1 yıl önce okumaya başladığı Kur'an-ı Kerim'in 600 sayfasının 240'ını ezberlemeyi başardı.

Atiye, adeta kendisine gören bir göz olan ve her sabah kendisini almaya gelen 17 yaşındaki arkadaşı Yahya Diyap'ın elinden tutarak, Kur'an'dan ezberlediklerini hocasına okuyabilmek için heyecanla kurs merkezinin yolunu tutuyor.

AA muhabirine konuşan Atiye, 2 yıl önce Suriye'den kaçarak Ankara'ya yerleştiklerini ve burada çok mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye'ye gelebilmek için ailesiyle zorlu bir yolculuk yaptıklarını anlatan Atiye, "Türkiye'ye, annem babam ve 4 kardeşimle 2 yıl önce kaçak yollardan geldik. Önce Gaziantep'e, ardından Ankara'ya gelerek bu mahalleye yerleştik. Burada birçok zorlukla karşılaştık fakat Türk halkı bize çok yardımcı oldu." dedi.

- "Kalbim okuyor ve görüyor"

Atiye, gözleri görmemesine rağmen Kur'an öğrenme hayalinden hiçbir zaman vazgeçmediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Buraya taşındığımızda hiç kimseyi tanımıyordum fakat benim Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek istediğimi öğrenen Yusuf Muhammed, bana yardımcı olmak istediğini söyledi. Daha sonra evimize gelen Ahmet ve Yusuf Hoca, bana bir hediye getirdiklerini söyleyerek kabartma yazılı Kur'an-ı Kerim verdiler. Ben de her gün Kur'an kursuna giderek burada görevli olan Ahmet Hocamdan sabah saat 08.00'den 11.30'a kadar ders almaya başladım. Böylece Kur'an okumayı öğrendim ve 1 yıl içerisinde 12 cüz ezberledim. Benim gözlerim görmüyor ama ellerimle Kur'an okuyorum, kalbim okuyor ve görüyor."

- "Kur'an'a aşık birisi"

Kur'an kursu öğreticisi olan Ahmed Ebuzeyd de Suriyeli çocuklara gönüllü Kur'an-ı Kerim eğitimi verdiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Muhammed Atiye ile 1 yıl önce tanıştık. Gözleri görmediği halde Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeye çok istekli ve adeta Kuran'a aşık birisi. Biz de kendisine yardımcı olmak adına görme engelliler için yazılmış Kur'an-ı Kerim hediye ettik. Muhammed kısa sürede 30 cüzün 12'sini ezberleyerek büyük bir gayret gösterdi. Biz de kendisine destek olmaya çalışıyoruz. İnşallah yakın zamanda kalan cüzleri de ezberleyerek hayali olan hafızlığa ulaşacaktır."

Yahya Diyab da geçen yıl tanıştığı Muhammed’in gözleri görmediği için yanından hiç ayrılmadığını belirterek, her sabah onu evinden alıp, kurs merkezine gittiklerini, çıkışta da evlerine bıraktığını anlattı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :