Görme engelli kadın hafızlar, Kudüs'e gitti

Görme engelli kadın hafızlar, Kudüs'e gitti

Türkiye'nin çeşitli illerinden 21 görme engelli kadın hafız, "Gönül Gözüyle Görenler" projesi kapsamında Kudüs'e hareket etti

İSTANBUL (AA) - Hac ve Umre Seyahat Acentaları Derneği (HURSAD), Türkiye'nin çeşitli illerinden 21 görme engelli kadın hafızı, Kudüs'e götürdü.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, "Gönül Gözüyle Görenler" projesi kapsamında İstanbul, İzmir, Bursa ve Adıyaman'dan görme engelli hafızlar, 4 günlük program için Kudüs'e gitti.

Hafızlar, Atatürk Havalimanı'ndan tarifeli uçakla gidecekleri Kudüs'e dernek görevlileri ve yakınları tarafından uğurlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen HURSAD Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Güldemir, Kur'an-ı Kerim öğrenmenin engeli olunmadığını gösteren, Kur'an'ı hıfzetmek için parmaklarıyla okuyup ezberleyen hafızların insanlara örnek olduğunu belirtti.

Güldemir, hafızların Kudüs'e gitmeyi çok istediklerini kaydederek, "Hafızlarımızı Kudüs'e götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutluluğu bize yaşatan engelli hafız kardeşlerimize teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :