Görme Engelli Judocunun Madalya Şanssızlığı

Görme Engelli Judocunun Madalya Şanssızlığı

Katıldığı turnuvalarda bugüne dek hep üçüncülük maçı oynayan ve kazanamayan Şerife Köseoğlu, Avrupa Oyunları'nda madalya şanssızlığını kırmayı amaçlıyor

ÖMER HAKAN KİBAR - Görme engelli judocu Şerife Köseoğlu, Avrupa Oyunları'nda bugüne kadar yaşadığı şanssızlığı kırarak, en azından bronz madalya kazanmak istediğini söyledi.

Judo ile 5 senedir uğraştığını belirten Köseoğlu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek Avrupa Oyunları'yla ilgili görüşlerini AA muhabirine açıkladı.

Katıldığı turnuvalarda bronz madalyayı hep kıl payı kaçırdığını belirten milli judocu, Azerbaycan'da boynuna madalya takmak istediğini ifade etti.

Çalıştığı sürece madalya şansının her zaman olduğunu vurgulayan milli sporcu, "Dünya Şampiyonası ve Dünya Oyunları'nda madalyayı kıl payı kaçırdım. Bugüne kadar hep üçüncülük maçı yaptım ama şu ana kadar o maçları kazanamadım. Çalıştığım sürece en kötü ihtimalle oyunlarda üçüncülük şansım var" değerlendirmesinde bulundu.

 

- Aynı zamanda öğretmen

 

Ankara'daki bir lisede tarih öğretmenliği yapan Şerife Köseoğlu, judo nedeniyle mesleğini yapmakta zorlandığını söyledi.

Judoyu hobi olarak yapmadığını, bu nedenle de çok fazla vaktini aldığını ifade eden Köseoğlu, şöyle konuştu:

"Genelde sabah ve akşam antrenman yapmam gerekiyor. Bu da öğretmenlik için zor bir durum. Öğretmenlik okul dışında da devam eden bir meslek. Ben, bir günde 5 saatimi judo antrenmanına ayırdığımı biliyorum. İkisi de benim için kutsal şeyler. Judoyu daha çok seviyorum ama ikisi de benim için önemli." 

 

- Ilıkan: "Artık madalya bekliyoruz"

 

Antrenör Hakan Ilıkan ise  5 senedir Şerife Köseoğlu ile çalıştığını belirterek, "Şerife bugüne kadar katıldığı turnuvalarda hep üçüncülük maçı yaptı ve kaybetti. Artık madalya bekliyoruz" dedi.

Gerçekçi olmaları gerektiğini anlatan Ilıkan, "Şerife'nin rakipleri 20 senedir bu işi yapıyor, biz ise 5 senedir yapıyoruz. Ne kadar çalışma, o kadar başarı. Bu nedenle Şerife üçüncü olup bronz madalya alırsa, başarılı sayarım" diye konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı