Görme engelli eşine 42 yıldır "şoförlük" yapıyor

Görme engelli eşine 42 yıldır "şoförlük" yapıyor

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde yaşayan ev hanımı Ayşe Özgür, 42 yıl önce evlendiği görme engelli öğretmen eşi Cemal Özgür'ün adeta "gönüllü şoförü" oldu- Ayşe Özgür:"Evlendiğimizde okur yazar bile değildim. Eşim bana yardımcı oldu. Aynı yıl okur yazar be

KASTAMONU (AA) - ÖMER ERİM BAŞTİMAR - Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki ev hanımı Ayşe Özgür, 42 yıldır görme engelli eşinin adeta şoförlüğünü yapıyor.

42 yıl önce, doğuştan görme engelli Cemal Özgür ile evlenen Ayşe Özgür, eşinin yardımıyla o tarihlerde yaşı büyük gençler için açılan kurslara giderek "okur-yazar" belgesini aldı. Baba evindeyken traktör sürmesini bilen ve evlendiğinde eşinin ailesine ait otomobili de kullanmayı öğrenen Özgür, evlendiği yıl girdiği sınavda da başarılı olarak ehliyet aldı.

Ayşe Özgür o tarihten itibaren, öğretmen olan eşini okula götürüp getirmeye başladı. Özgür, eşi emekli olmasına rağmen halen "şoförlüğünü" yapmayı sürdürüyor.

Ayşe Özgür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 42 yıl önce bir çobanın kızıyken görme engelli öğretmen Cemal Özgür ile görücü usulüyle evlendiğini söyledi.

Eşinin isteği üzerine otomobil kullanmayı öğrendiğini belirten Özgür, "Evlendiğimizde okur yazar bile değildim. Eşim bana yardımcı oldu. O tarihte kursa giderek okur yazar belgesi aldım. Sonra da otomobil kullanmayı öğrendim." dedi.

O tarihlerde sürücü kursları bulunmadığını, zaten traktör kullanabildiğini ve akrabalarının yardımıyla otomobil kullanmayı da öğrendiğini anlatan Özgür, sonrasında sınava girerek ehliyet almayı başardığını kaydetti.

Ehliyetini aldıktan sonra eşine şoförlük yapmaya başladığını dile getiren Özgür, "Eşimi sabahları okuluna bıraktım, akşamları ise çıkarken aldım. Emekli olana kadar bu böyle devam etti. Tabii başka yerlere giderken de aracı ben kullandım." ifadesini kullandı.

Özgür, 42 yıldır araç kullandığını, bugüne kadar hiç kaza yapmadığını ifade ederek, aşırı hız yapmaktan her zaman kaçındığını vurguladı.

Eşine şoförlük yapmasının yanı sıra ev işlerini de yürüttüğünü belirten Özgür, "Eşimi okula bırakıp döndükten sonra ev işlerini de ihmal etmedim. 3 çocuğumuz oldu. Onlara baktım. Çok şükür, onları da büyüttük, evlendirdik. 6 torunumuz var. Şimdi eşimle yaşıyoruz. Emeklilikten sonra da eşimin şoförlüğünü yapmayı sürdürüyorum. Her işimizi birlikte halledip evimize dönüyoruz." diye konuştu.

- "42 yıldır nereye gidersem eşim götürdü"

Cemal Özgür (78) ise en büyük yardımcısının eşi olduğunu anlattı.

Gaziantep ve Ankara'da da öğretmenlik yaptığını belirten Özgür, "Öğretmenliğe başladığım ilk yıllardan beri her işimizi eşimle beraber yaptık. 42 yıldır nereye gidersem eşim götürdü. İstanbul'a, Ankara'ya bile götürüp getirdi." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :