Görevlendirme yapılan ilçede 6 metruk bina yıkıldı

Görevlendirme yapılan ilçede 6 metruk bina yıkıldı

KHK kapsamında görevlendirme yapılan Mersin'in Akdeniz ilçesinde, 5 ayrı mahalledeki çökme riski taşıyan 6 metruk bina yıkılarak, enkazları kaldırıldı - Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Muhittin Pamuk : - "Akdeniz Belediyesi olarak önceliğimiz,

MERSİN (AA) - Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mersin'in Akdeniz ilçesinde, 5 ayrı mahalledeki çökme riski olduğu belirlenen 6 metruk binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, 5 ayrı mahallede bulunan ve harabeye dönüşerek çökme riski taşıdığı için mahalle sakinlerinin can ve mal güvenliğini tehdit eden 6 metruk binanın yıkımı için çalışma başlattı.

Ekipler, İhsaniye, Nusratiye, Barış, Mesudiye ve Yeni Mahalle'deki binaların çevresinde güvenlik önlemi aldıktan sonra, iş makineleriyle yıkım işlemini gerçekleştirdi.

Moloz ve atıklar da kamyonlara yüklenerek mahallelerden çıkarıldı.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Muhittin Pamuk, ilçe sınırları içerisinde terk edilen, harabeye dönüşen yapılarla ilgili vatandaşlar ve muhtarlardan aldıkları yoğun başvuru ve şikayetin ardından bu çalışmayı yaptıklarını belirtti.

Bu tür yapıların vatandaşların can ve mal güvenliği açısından büyük tehlikeler yaratabileceğini aktaran Pamuk, metruk binaların kent estetiğini bozduğunu bildirdi.

Terk edilmiş yapıların madde bağımlısı kişilerin kullandığı mekanlara dönüştüğünü aktaran Pamuk, şunları kaydetti:

"Bu metruk yapıları oyun alanı olarak kullanan çocuklarımız, can güvenliği açısından ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalabilmektedir. Akdeniz Belediyesi olarak önceliğimiz, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile huzurunun sağlanması ve kent estetiğinin korunması. Metruk binalardaki bütün sorunlar, oluşan riskler ve tehlikeler nedeniyle harabe haldeki bu yapıların yıkımına yönelik çalışmalar belediye ekiplerimiz tarafından en kısa sürede yerine getirilmekte."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :