Görevlendirme yapılan İdil Belediyesinden vatandaşlara aşure

Görevlendirme yapılan İdil Belediyesinden vatandaşlara aşure

İçişleri Bakanlığınca KHK ile görevlendirme yapılan Şırnak'ın İdil Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle 3 bin kişiye aşure ikram edildi

ŞIRNAK (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Şırnak'ın İdil Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle 3 bin kişiye aşure dağıtıldı.

İdil Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle Muharrem ayı dolayısıyla cuma namazı sonrası, ilçedeki bütün camilerde 3 bin kişilik aşure ikram edildi.

KHK ile İdil Belediyesinde görevlendirilen Kaymakam Ersin Tepeli ve İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş, vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Müftü Yıldızbaş, her yıl değişik yerlerde Muharrem ayı vesilesiyle vatandaşlara aşure ikram ettiklerini, bu sene de bu ikramı cuma gününe denk getirerek cemaate dağıttıklarını söyledi.

İslam aleminde aşurenin ayrı bir önemi olduğunu ifade eden Yıldızbaş, "Hem Muharrem ayı hem aşure günü hem de aşurenin dinimizde önemli bir yeri vardır. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimize vesile olması temennisiyle vatandaşlarımıza aşure ikramında bulunduk. Etkinliğimize katılan vatandaşlarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :