Görevlendirme yapılan belediyeden 500 bin kitap

Görevlendirme yapılan belediyeden 500 bin kitap

Kayapınar Belediyesince başlatılan "Bir Kitap Bir Dünya Projesi" kapsamında ilçedeki kütüphanelere 500 bin kitap dağıtıldı- Diyarbakır Valisi Güzeloğlu:- "Her şeyden önce fiziki altyapı, okullaşma ve eğitimin kalitesinde Diyarbakır'da kısa zamanda çok büy

DİYARBAKIR (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Kayapınar Belediyesince başlatılan "Bir Kitap Bir Dünya Projesi" kapsamında ilçedeki kütüphanelere gönderilmek üzere hazırlanan 500 bin kitabın dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'nın talimatıyla başlatılan "Bir Kitap Bir Dünya Projesi" kapsamında ilçedeki anaokul, ilkokul, ortaokul ile liselerde yapımı tamamlanan 52 zenginleştirilmiş (Z) kütüphaneye 500 bin kitap törenle dağıtıldı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu'ndaki törende, Kayapınar Kaymakamı Balcı'nın başlattığı çalışmayı takdirle karşıladıklarını söyledi.

Diyarbakır'ın tarihin her döneminde ilmin kapısı olduğuna dikkati çeken Güzeloğlu, son dönemde eğitim alanında çok önemli değişimler yaşandığını kaydetti.

"Sevgili çocuklar sizler bizim aydınlık yarınlarımızsınız. Hedefimiz sizlerin mutluluğu, her alanda iyi yetişmeniz ve şüpheniz dünyayla yarışmanızdır. İnşallah Diyarbakır'ın, Türkiye'nin geleceği aydınlık ve çok güzel olacak." diyen Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Eğitim alanında Diyarbakır'da çok güzel değişimler yaşıyoruz. Her şeyden önce fiziki altyapı, okullaşma ve eğitimin kalitesinde Diyarbakır'da kısa zamanda çok büyük dönüşümler gerçekleştirildi. Milletin kaynaklarını, milleti için harcayan bir anlayışla belediyelerimiz insan merkezli hizmet temelinde çok önemli çalışmalar yapıyor."

-"30 bin 275 vatandaşımıza ulaştı"

Güzeloğlu, dağıtılan kitapların her bir çocuğun dünyasına farklı pencereler açacağını ifade ederek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlayan okuma seferberliğinde dün itibarıyla Diyarbakır 30 bin 275 vatandaşımıza ulaştı ve okullu yaptı. İddiamız odur ki, yıl sonunda Diyarbakır bu alanda da en büyük başarıyı gösteren ilimiz olacak." ifadesini kullandı.

Kaymakam Balcı ise ülkenin geleceği olan öğrencileri önemsediklerini söyledi.

Öğrencilerin her alanda ilerlemeleri, gelişmeleri ve yetişmelerinin kendilerini onurlandıracağını ifade eden Balcı, şunları kaydetti:

"Biz eğitimi sadece akademik bir faaliyet olarak görmüyoruz. Öğrencilerin zihinsel, ruhsal gelişimlerinin de önemli olduğunu düşünerek bilgiye ulaşma açısından kültürü, sanatı, sporu, bilimi ve bilgiyi önemseyen bir anlayışımız var. Dünyada iletişim ve ulaşım teknolojisinde büyük değişiklikler oluyor. Bu değişime ayak uydurmamız lazım, bunun en kolay ve en güzel yolu da bilgiye ulaşmakla olur. İstiyoruz ki çocuklarımız geleceğin güçlü Türkiye'sinde göğüsleri dimdik alınları açık olarak dünyanın bütün çocuklarıyla rekabet etsinler."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :