"Gören göz cihazı, hayatımı kolaylaştıracak"

"Gören göz cihazı, hayatımı kolaylaştıracak"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca ücretsiz dağıtılan, görme engellilerin bağımsız hareket edebilmelerine yardımcı olan "gören göz" cihazlarına başvurular sürüyor- Görme engelli Alaaddin Dağ: - "Bu cihazın bize verileceğini duyduğum zaman sanki piya

KIRKLARELİ (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca ücretsiz dağıtılan, görme engellilerin bağımsız hareket edebilmelerine yardımcı olan "gören göz" cihazlarına başvurular devam ediyor.

Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne gelen görme engelli vatandaşlar, cihazlardan yararlanabilmek için başvuru yapıyor.

Cihaz için başvuruda bulunan görme engelli Alaaddin Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cihaza kavuşacağı günü heyecanla beklediğini söyledi.

"Gören göz" cihazı ile artık hayatının kolaylaşacağına inandığını ifade eden Dağ, artık gitmek istediği yere hiçbir vatandaşı rahatsız etmeden kolaylıkla gidebileceğini ifade etti.

Kendilerini düşünerek bu uygulamayı hayatı geçiren yetkililere teşekkür eden Dağ, "Bu cihazın bize verileceğini duyduğum zaman sanki piyangodan para çıkmış gibi sevindim. Gören göz cihazı hayatımı kolaylaştıracak. Bir şey istediğim zaman cihaz beni yönlendirecek. Bundan faydalanacağım için çok mutluyum. Devletimizden Allah razı olsun. Ben 20 yıldır görme engelliyim. Bu cihaz sayesinde işimi kolaylaştıracak, insanlara bağlılığım kalmayacak." diye konuştu.

- "Engellilerin yaşamları kolaylaşacak"

Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Mehmet Karaman ise başvuruların yoğun bir şekilde sürdüğünü dile getirdi.

Görme engellilerin cihaz sayesinde daha rahat yaşam sürmelerinin sağlanacağını vurgulayan Karaman, "Engellilerin yaşamları kolaylaşacak. Gerek yürürken, gerekse toplu taşımda daha rahat edecekler. Zaten yollarımız büyük miktarda düzenlendi. Bu cihazlar sayesinde daha rahat edecekler. Bu proje Türkiye çapında 41 ilde gerçekleştiriliyor. Görme engellilerimizin hayatlarını biraz daha kolaylaştırmış olacağız." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :