Google Glass'la girmek yasak! Google Glass fiyatı, özellikleri...

Google Glass'la girmek yasak! Google Glass fiyatı, özellikleri...

Google Glass şimdi ne yapacak? Google Glass'ı kim yasakladı? Comic Con'a Google Glass'la girmek yasak mı? Comic Con nedir? Google Glass'a yasak mı geldi? Google Glass nedir? Google Glass neden yasaklandı?

Google Glass nedir? Google Glass özellikleri nelerdir? Google Glass fiyatı ne kadar? Google Glass'ın en son sürümü Google Glass 2 çıktı mı? Çizgi roman fuarı Comic Con, organizasyon boyunca gösterilecek filmlere Google Glass ile girilmesini yasakladı... 

1970 yılından beri ABD'nin San Diego kentinde düzenlenen Comic Con, Google Glass'ın yasaklandığı ilk yer değil. Google tarafından tanıtıldığı ilk günden beri özel hayın gizliği konusunda tepkileri üzerine çeken Google Glass, ABD'de sinema salonları ve kumarhanelerde de kullanılamıyor.

ABD'li teknoloji şirketi Google tarafından üretilen Android 4.0.4 işletim sistemini kullanan giyilebiri teknolojik cihaz, 1.2 GHz çift çekirdeğe sahip ve 720p kalitesinde video kaydı yapabiliyor.

Google Glass Nedir?

Google Glass sizin tam anlamıyla kişisel gözlük asistanınız oluyor. Ona bir "üçüncü göz" demek belki daha doğru olabilir.

Android işletim sistemi bu gözlüğün içerisinde de var ve bir akıllı telefon gibi komutlarınızı işleyebiliyor; iPhone daki Siri gibi bir bakıma. Ellerinizi kullanmadan akıllı bir telefona sahip olmak belki de Glass ile mümkün olacak. "Okay Glass" diyorsunuz ve arkasına; " fotoğraf çek, mesaj gönder, videoya kaydet, adres tarif et, arama yap" gibi işlevleri gerçekleştirmesini istiyorsunuz Google Glass da yapıyor.

Google Glass Teknik Özelikleri:
Android 4.0.4 işletim sistemi
16 GB'lık hafıza
1 GB RAM
1.2 GHz çift çekirdekli ARM Cortex-A9 veya OMAP 4430 işlemciler
5 MP 720p görüntü kalitesinde kamera
WiFi , GPS, Bluetooth

FİYATI

Glass'ın sağ yanında bulunan bölümde alıcılar(ses, görüntü) ve veri işleyiciler bulunmakta, bu yüzden çerçevenin sağ kısmı aşağıdaki fotoğraftaki gibi daha kalın durumda. Bölüm üzerinden yapılan parmak hareketleri ile işlem menüleri arasında geçiş yapılabiliyor. 

Nisan ayında sadece ön sipariş vermiş olanlara satılan ve 12 saat içinde tükenen Glass'ın fiyatının 1500$.

Etiketler :