"Gönüllü torun"lar yaşlılara sahip çıkacak

"Gönüllü torun"lar yaşlılara sahip çıkacak

Balıkesir'in Burhaniye Belediyesi, gençlerin yaşlı ve kimsesizlere yardımcı olmaları, onlarla sohbet etmeleri amacıyla “Gönüllü Torun Projesi" başlattı- Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdür Vekili Bektaş: - "Amacımız gençleri çalıştırmak, onların fizi

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde belediye tarafından, gençlerin yaşlı ve kimsesizlere destek olmasını amaçlayan "Gönüllü Torun Projesi" hayata geçirildi.

Burhaniye Belediyesi tarafından uygulamaya konulan ve belediye birimlerinin vatandaşların doğumundan ölümüne kadar hayatlarının birçok anında yanlarında olduğu "Yalnız Değilsiniz" projesinin ardından “Gönüllü Torun Projesi"ne başlandı.

Belediye Sağlık İşleri Müdür Vekili Murat Bektaş, projeyi Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO) öğrencilerine anlattı.

Yüksekokulun konferans salonundaki bilgilendirme toplantısının ardından öğrenciler “gönüllü torun” olmak için görevlilere isim ve iletişim bilgilerini yazdırıp, kayıt yaptırdı.

Bektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşlı, yatalak, bakıma muhtaç, ihtiyaç sahibi, özellikle belediye ve kaymakamlığa ihtiyacı olduğu halde gidemeyen vatandaşlara ulaşmayı hedefleyen "Yalnız Değilsiniz" projesi devam ederken Celal Toraman Anadolu Lisesinden gelen “Gönüllü Torun Projesi" önerisiyle bu yöndeki çalışmaların kapsamını genişlettiklerini kaydetti.

Yüksekokuldaki gençleri de bu projede görmek istediklerini dile getiren Bektaş, "Amacımız gençleri çalıştırmak, onların fiziksel gücünü kullanmak değil. Gençlerden yaşlıların yalnız olmadığını, onların bir torunu, muhabbet edeceği bir yakını gibi destek olmalarını talep ediyoruz." dedi.

Öğrenci Mihriban Çakır, daha önce benzer bazı girişimlerde bulunduğunu anlattı. Kendi imkanlarıyla ulaştığı yaşlıların evine gittiğini ve onlarla sohbet ettiğini söyleyen Çakır, "Üniversitedeki arkadaşlarımdan bu projeyi duyunca çok sevindim. Projede yer almak büyük mutluluk olur. Çünkü hepimiz bir gün yaşlanacağız. Hepimiz bir gün birisi gelsin de bizimle sohbet etsin diye bekleyeceğiz. O yüzden çok güzel proje. Maddi ve manevi destek vereceğimi düşünüyorum. Arkadaşlarımı da yönlendireceğim.” diye konuştu.

Elif Onput da yaşlı veya ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumdaki yaşlı kişilere destek vermenin Türk geleneklerinden olduğunu dile getirerek, "Büyük, küçük kavramının, el öpmenin, bayramlaşmanın, birlikte sohbet etmenin hala devam ettiğini hatırlatmak bence çok önemli. Ben de projeye dahil olmak istiyorum, gönüllüyüm. Onların da yaşadıkları, tecrübeleri var. Anı biriktirebiliriz, tecrübe edinebiliriz." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :